Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony verkoopt VAIO pc-afdeling, focust op smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2014, 10:41 CategorieWindows

Sony heeft vandaag bekendgemaakt de VAIO pc-afdeling van het bedrijf te verkopen aan een groep investeerders. De Japanse fabrikant gaat zich nu focussen op onder meer smartphones en tablets.

Middels een persbericht laat Sony weten dat het tijdperk van de VAIO laptops en pc’s ten einde komt door de verkoop aan Japan Industrial Partners. Sony zal hierdoor geen laptops en pc’s meer op de markt brengen, de ontwikkeling van deze apparaten wordt per direct gestaakt.

Voor de Europese markt betekent dit dat het VAIO-merk op korte termijn uit de winkels zal verdwijnen. De investeerdersgroep Japan Industrial Partners zal zich met het VAIO-merk voorlopig focussen op de Japanse markt maar denkt wel na over een mogelijke uitbreiding naar andere landen. 

Sony bracht onlangs nog een aantal nieuwe VAIO hybride laptops en convertibles op de markt, waaronder de VAIO Tap 11 met keyboard cover en de VAIO Fit multi-flip modellen met display dat 360 graden gedraaid kan worden. Deze producten blijven voorlopig nog wel te koop in Nederland, totdat de voorraden uitverkocht zijn.

Sony gaat zich vanaf nu richten op onder meer digitale camera’s, smartphones en tablets, gaming en entertainment. De verwachting is dat we tijdens MWC 2014 nieuwe mobiele producten, waaronder mogelijk de opvolger van de Xperia Tablet Z, van de Japanse fabrikant te zien krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.