Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 Tablet is wederom de dunste

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2014, 9:37 CategorieAndroid

Sony heeft vandaag tijdens MWC 2014 de opvolger van de populaire Xperia Tablet Z gepresenteerd. Het nieuwe model krijgt de naam Xperia Z2 Tablet mee en mag wederom tot de dunste tablet gekroond worden.

Sony Xperia Z2 Tablet

De Xperia Z2 Tablet – zoals je ziet heeft Sony in de naam de volgorde veranderd – weerspiegelt volgens de Japanse fabrikant de top van tabletinnovatie en is het vlaggenschip binnen de premium lijn. Het al fraaie design van de vorige generatie is verder geoptimaliseerd om de dunste lichtgewicht tablet te creëren. Het toestel is maar 6,4 millimeter dun en weegt 426 gram. Daarbij is het toestel nog steeds water- en stofdicht. 

Sony-Xperia-Z2-Tablet-2

Niet alleen aan de buitenkant is een hoop veranderd, ook onder de motorkap heeft Sony vele verbeteringen doorgevoerd. Zo is de Xperia Z2 Tablet ook ‘s werelds eerste tablet met een Live Colour LED display. Sony noemt daarbij termen als Bravia-technologie, een Triliminos display en X-Reality, maar alles bij elkaar genomen moeten deze er volgens de fabrikant voor zorgen dat je natuurlijke kleuren, een hoog contrast een hoge scherpte voorgeschoteld krijgt. Het 10.1-inch display is overigens nog steeds voorzien van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie. Ook aan de audio is gedacht want de tablet beschikt over Front Surround audiotechnologie van Sony. 

Onder de motorkap vinden we verder de nieuwe Snapdragon 801-processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 2.5GHz, een Adreno 330 grafische processor, 3GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, en een 6.000mAh accu. Deze accu moet volgens Sony 10 uur meegaan op één lading en de Xperia Z2 Tablet hoeft door de geïntegreerde Qualcomm Quick Charge 2.0 technologie ook minder lang opgeladen te worden.  Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 8,1 megapixel camera met Exmor RS, en aan de voorzijde een 2.2 megapixel webcam voor videogesprekken. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat met een lichte skin van Sony.

Sony brengt ook een aantal accessoires voor de Xperia Z2 Tablet op de markt, waaronder een Bluetooth keyboard en Tablet Cover Stand. Hiermee is de tablet om te vormen tot laptop, en in combinatie met het meegeleverde OfficeSuite Pro 7 kun je dus ook productief werken. Voor de gamers is er de Wireless Controller, voor de filmkijkers de Bluetooth Remote en voor diegenen die een complete entertainment-ervaring willen het Bluetooth Speaker Dock. Daarbij biedt de tablet de mogelijkheid meerdere gebruikersaccounts aan te maken en via Xperia Transfer je belangrijke data van of naar een ander apparaat over te zetten.

Meer informatie, de prijzen en alle specificaties vind je op de productpagina van de Sony Xperia Z2 Tablet.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z2 Tablet moet eind maart in Nederland te koop zijn in een witte en zwarte variant. Daarbij heb je de keuze uit een WiFi-only en een 4G-versie. De 16GB-versie gaat 499 euro kosten, voor de 32GB-versie betaal je 50 euro meer. De 4G-versie moet twee weken later naar Nederland komen voor een prijs van 629 euro.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.