Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties opvolger Sony Xperia Tablet Z gelekt

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2014, 9:57 CategorieAndroid

Sony heeft met de vorig jaar gelanceerde Xperia Tablet Z nog steeds één van de beste Android tablets van dit moment in handen. Eind deze maand wordt echter mogelijk al een opvolger gelanceerd in de vorm van de Xperia Tablet Z2.

De Sony Xperia Tablet Z is een high-end tablet met onder meer een extreem slanke behuizing, een quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en een recente versie van Android. Mogelijk krijgen we eind deze maand de opvolger van dit model te zien en Sony lijkt de tablet op en aantal belangrijke punten te verbeteren.

Volgens @evleaks beschikt de nieuwe Xperia Tablet Z2 over een krachtigere processor in de vorm van de Qualcomm Snapdragon 800 met een kloksnelheid van 2.3GHz, en wordt het werkgeheugen vergroot naar 3GB. Ook zou de tablet met een profiel van 6.4 millimeter een stuk dunner zijn dan zijn voorganger.

De overige specificaties lijken grotendeels overeen te komen met de Xperia Tablet Z. Zo is de tablet volgens de gelekte specificaties voorzien van een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 16GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 6.000mAh accu.

Sony rust de Xperia Tablet Z2 uit met Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android. Ook de huidige generatie wordt binnenkort middels een update van KitKat voorzien. Waarschijnlijk wordt het nieuwe model eind deze maand tijdens MWC 2014 aangekondigd.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.