Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stylus Asus VivoTab Note 8 en Dell Venue 8 Pro gedemonstreerd in video

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2014, 13:04 CategorieWindows

2014 wordt mogelijk het jaar van de kleine Windows 8 tablets. Onder meer Asus, Lenovo en Dell hebben tablets met een formaat van 8-inch gelanceerd. Alleen de modellen van Asus en Dell beschikken echter over een active digitizer stylus. 

Kleine Windows 8 tablets met stylus

Windows 8 bestaat uit twee omgevingen; de Metro-interface die geoptimaliseerd is voor touch en de desktopomgeving die het beste met muis en keyboard te gebruiken is. Een stylus is voor beide omgevingen een welkome toevoeging, zeker omdat de schaling binnen Windows 8 vaak nog te wensen overlaat en elementen dus klein weergegeven kunnen worden. Daarbij is een stylus interessant voor handschriftherkenning en teken-apps. Dell en Asus zijn de enige fabrikanten die momenteel een kleine Windows 8 tablet met active digitizer stylus uitrusten.

Asus VivoTab Note 8

De Asus VivoTab Note 8 beschikt over een Wacom digitizer stylus met 1.000 drukniveaus. In onderstaande video wordt de stylus van deze tablet uitgebreid gedemonstreerd, onder meer qua handpalm rejection, drukgevoeligheid, bediening in de desktopomgeving en hover acties.

Dell Venue 8 Pro

Dell rust de nieuwe Venue 8 Pro uit met een active digitizer stylus, genaamd de REV A00. Deze stylus bleek echter direct na lancering met een aantal problemen te maken te hebben, waaronder onnauwkeurige bediening, een batterij die te snel vervangen moet worden en een tip die los kan laten. Om deze reden heeft Dell deze maand de REV A01 uitgebracht, een verbeterde versie van de stylus. In onderstaande video wordt de nieuwe stylus, welke overigens nog steeds niet helemaal optimaal werkt, gedemonstreerd.

Reviews kleine Windows 8 tablets

Inmiddels hebben we twee kleine Windows 8 tablets aan een review onderworpen. Twee weken terug publiceerden we een review van de Acer Iconia W4 en afgelopen week werd het 8-inch model van Lenovo aan een test onderworpen in onze Lenovo Miix 2 review.

  • Delen:
Asus VivoTab Note 8 (M80TA)
Windows 8
Dell Venue 8 Pro
Windows 8

Reacties

  1. tineke batenburg
    16 februari, 2014 om 13:44

    the noise aspect of writing. isnt there a setting you can switch that off?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.