Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets nog nauwelijks gebruikt voor tv kijken

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2014, 15:58 CategorieOnderzoek

Tablets kunnen voor vele doeleinden gebruikt worden en tv kijken is één van de mogelijkheden. Diverse Nederlandse kabelproviders bieden apps voor live tv kijken op een tablet en ook verschillende video on demand-diensten kunnen middels een app op een tablet gebruikt worden. Toch lijkt tv kijken op tablets nog niet echt aan te slaan.

Uit onderzoek van het Britse Thinkbox blijkt dat afgelopen jaar 98,5 procent van het aantal minuten dat tv gekeken wordt dit via een traditioneel tv-toestel gedaan wordt. 1,5 procent van het totale aantal minuten wordt bekeken met een smartphone of tablet. Dit is een zeer klein aandeel en komt neer op zo’n 3,5 minuten per persoon per dag, maar ten opzichte van een jaar eerder is wel een stijging van 25 procent waar te nemen. 

Volgens de onderzoekers van Thinkbox hoeven we de komende jaren geen forse groei te verwachten, ondanks het toegenomen aantal on demand-diensten en apps voor live tv kijken. De traditionele tv krijgt van de meeste mensen nog steeds de voorkeur en ook dat scherm wordt alsmaar ‘slimmer’, met toegang tot nagenoeg dezelfde apps voor tv kijken die ook op een tablet of smartphone beschikbaar zijn.

Uit een Nederlands onderzoek van begin vorig jaar bleek dat van alle videominuten 77 procent via een tv bekeken wordt. 18 procent wordt bekeken via een computer en 3 procent wordt bekeken middels een tablet. Nederlanders die wel eens via hun tablet audiovisuele content consumeren lijken dit vooral voor korte video’s en tweede scherm toepassingen te doen.

Lees meer over live tv kijken op je tablet, met alle mogelijkheden per provider.

 • Delen:

Reacties

 1. Rodney
  19 februari, 2014 om 10:02

  Ik heb een site gevonden en die stuurt je door naar de app store en daar kan je de Live TV app downloaden. Is super handig ik heb laatst voetbal en schaatsen gekeken.

 2. Redmar
  19 februari, 2014 om 10:04

  Wat is de website?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.