Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

TomTom lanceert Bridge tablet voor zakelijke gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2014, 10:35 CategorieAndroid

Als je aan TomTom denkt dan denk je vooral aan de software die je op je tablet of smartphone kunt installeren en niet de hardware. Het Nederlandse bedrijf lanceert deze week echter de Bridge, een tablet speciaal voor zakelijke gebruikers.

TomTom introduceert tijdens MWC 2014 de Bridge, een 7-inch tablet waarmee het wagenpark van een bedrijf beheerd kan worden en de dienstverlening geoptimaliseerd kan worden. De tablet beschikt vanzelfsprekend over de navigatiesoftware van het bedrijf maar kan voor meer toepassingen gebruikt worden.

TomTom-Bridge

TomTom geeft aan dat bedrijven hun eigen zakelijke toepassingen kunnen integreren dankzij een een API voor navigatie en een SDK voor het platform. De tablet kan hiermee door het bedrijf naar eigen wens aangepast worden, bijvoorbeeld qua branding of geoptimaliseerd voor de specifieke dienst die het bedrijf levert. Alle bedrijfsapplicaties moeten zo beschikbaar gesteld worden op één platform en apparaat. TomTom noemt onder meer taxibedrijven, verhuurbedrijven en bedrijven in de logistiek als klanten waarvoor het systeem geschikt zou zijn.

TomTom-Bridge-2

Gebruikers van de tablet krijgen onbeperkt toegang tot de software van TomTom, waaronder Maps en Traffic. Qua hardware rust TomTom de Bridge tablet uit met een 7-inch display, een Qualcomm Snapdragon-processor die het geheel aanstuurt, een camera, een usb-poort, een microSD-kaartlezer en draadloze communicatie middels Bluetooth plus NFC, WiFi en 3G.

De TomTom Bridge wordt vanaf april 2014 op de markt verwacht. Wat de kosten voor bedrijven gaan zijn is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.