Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

UPC test app voor live tv-kijken op Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2014, 14:18 CategorieAndroid

Er wordt al sinds 2012 gesproken over een UPC Horizon-app voor Android maar steeds is de lancering van deze applicatie uitgesteld. Bezitters van een iPS-apparaat kunnen al langere tijd live tv-kijken. UPC lijkt nu echter eindelijk de ontwikkeling van de app afgerond te hebben en een lancering voor te bereiden.

Ondanks dat Android smartphones en tablets in veel huishoudens te vinden zijn heeft UPC nog steeds geen Android-app voor live tv-kijken op een tablet uitgebracht. Dit in tegenstelling tot onder meer KPN en Ziggo. Gebruikers van deze providers krijgen onder meer toegang tot de meeste tv-zenders, een tv-gids en video on demand-content.

Androidworld weet vandaag te melden dat UPC opzoek is naar testers voor de Android-app. Via onder meer sociale media kunnen klanten van het bedrijf die een Horizon-abonnement afnemen zich aanmelden. Vervolgens krijgen zij als eerste toegang tot de applicatie waarmee live tv gekeken kan worden. Wanneer de app voor iedereen beschikbaar gesteld zal worden is nog niet bekend.

Horizon TV app

Met de Horizon TV-app kunnen gebruikers van mobiele apparaten die een UPC-abonnement hebben live naar tv-zenders kijken. Daarnaast is het mogelijk te bladeren door de UPC On Demand catalogus, trailers en informatie over films te bekijken, programma’s terug te kijken via Programma Gemist, de actuele tv-gids te bekijken en opnamen in te plannen via de digitale videorecorder in de mediabox.

  • Delen:

Reacties

  1. Ben
    14 februari, 2014 om 10:37

    Zou dit ook gaan werken op android sticks en android boxen zoals deze http://www.androidmediacenter.nl ?

    Scheelt heel wat kabels en extra kastjes bij de TV. Nu hopen dat het dan ook FullHD is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.