Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Windows 8.1 gelekt en getoond in video

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2014, 10:06 CategorieBesturingssystemen

De afgelopen weken zijn er al wat details van een update voor Windows 8.1 gelekt en vandaag is een volledige vroege build van de update online verschenen. Hieruit kunnen we opmaken dat Microsoft een aantal interessante wijzigingen zal doorvoeren.

The Verge heeft een vroege build van Windows 8.1 Update 1 in handen gekregen. De update voert met name veranderingen door in het gebruik van de Metro-interface en de koppeling van de Metro-interface met de desktopomgeving. Zo kunnen gebruikers na de update een titlebar in Metro-apps te zien waarmee ze geminimaliseerd of gemaximaliseerd kunnen worden. Deze verandering is vooral voor de gebruikers van een muis interessant.

Daarnaast kunnen apps die in de Windows Store te vinden zijn voortaal in de taakbalk binnen de desktopomgeving geplaatst worden waardoor je ook vanuit deze omgeving direct toegang krijgt tot favoriete apps. Binnen de touch-interface zijn een aantal snelkoppelingen toegevoegd. Zo kun je vanuit het startscherm direct zoeken, de computer herstarten of de computer afsluiten. Ook wordt het waarschijnlijk standaard dat computers zonder touchscreen direct in de desktopomgeving opstarten. In onderstaande video van Winbeta worden de meeste veranderingen getoond.

De verwachting is dat Microsoft Update 1 voor Windows 8.1 op 11 maart gratis beschikbaar stelt voor alle gebruikers van Windows RT 8.1 en Windows 8.1

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.