Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor hoge resolutie amoled tablets van Samsung gespot

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2014, 13:10 CategorieAndroid

Samsung heeft afgelopen maand tijdens MWC 2014 geen nieuwe tablets gepresenteerd. De Koreaanse fabrikant toonde de in januari gepresenteerde Galaxy NotePRO en Galaxy TabPRO en richtte de overige pijlen op de lancering van de Galaxy S5. Toch lijkt Samsung diverse tablets in ontwikkeling te hebben die binnenkort gelanceerd worden.

Niet alleen zijn er de afgelopen maanden diverse geruchten verschenen over de nog onaangekondigde Galaxy Tab 4 tablets en heeft Samsung deze tablets zelf per ongeluk al bevestigd, ook wordt er al een tijdje gesproken over amoled tablets van de Koreaanse fabrikant. Volgens geruchten zou Samsung werken aan een 8-inch en 10.1-inch tablet met amoled-display.

Het vuurtje wordt vandaag weer aangewakkerd door aanwijzingen die gespot zijn in User Agent Profiles op de website van Samsung zelf. Hierin wordt gesproken over de tot op heden onbekende modelnummers SM-T800, SM-T801 en SM-T805. Daarbij wordt aangegeven dat deze tablets beschikken over dezelfde resolutie als de Galaxy NotePRO en Galaxy TabPRO tablets; 2.560 bij 1.600 pixels.

Aangezien het hier niet gaan om de reeds gelanceerde tablets in de hierboven genoemde series zijn die mogelijk aanwijzingen voor de komst van de high-end tablets met amoled-display. Echter kan het ook gaan om een opvolger van de Galaxy Note 8.0, een tablet die alweer ruim een jaar in Nederland te koop is. Een hele andere optie is dat het hier gaat om de tablet met gebogen randen die eerder deze week opdook in een patentaanvraag. De verschillende modelnummers duiden mogelijk om een WiFi-only, een 3G en een 4G versie.

Vooralsnog blijft het afwachten waar Samsung precies mee gaat komen maar het is duidelijk dat de Koreaanse fabrikant niet stilzit en waarschijnlijk op korte termijn nieuwe Android tablets presenteert.

Lees ook onze Samsung Galaxy NotePRO 12.2 review.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 8.4
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy TabPRO 10.1
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.