Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Acer lanceert Iconia W520 hybride met Windows 8.1 in mei’

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2014, 12:13 CategorieWindows

Acer heeft zich de afgelopen maanden met name gericht op de introductie van nieuwe Android tablets, waaronder de Iconia A3 en Iconia A1-830. Op het gebied van Windows 8 introduceerde de Taiwanese fabrikant alleen de 8-inch Iconia W4 maar mogelijk worden er in het tweede kwartaal van dit jaar nieuwe Windows 8 tablets met een groter formaat gelanceerd.

Acer heeft nog steeds de in september van 2012 gelanceerde Iconia Tab W510 en Iconia Tab W700 in het assortiment. Deze hybride tablets met keyboard dock waren twee van de eerste modellen die op Windows 8 draaiden maar zijn qua hardware inmiddels verouderd. Volgens de Duitse website TabletBlog kunnen we in het tweede kwartaal van dit jaar in ieder geval één opvolger verwachten.

Tijdens de CeBIT beurs in Hannover zouden medewerkers van Acer enkele details over de nog onaangekondigde Iconia W520 gedeeld hebben. Ook dit model is een hybride tablet met keyboard dock en draait op Windows 8.1. De behuizing van de tablet wordt volledig vervaardigd uit aluminium en het display heeft een formaat van 10.1-inch en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Het mechanisme voor het koppelen van tablet en dock zou deze keer voorzien zijn magneten en het dock wordt uitgerust met een eigen accu om de batterijduur te verlengen.

Dit zijn de enige specificaties die Acer tot op heden verspreid heeft maar kijkend naar de andere tablets die de afgelopen weken gelanceerd zijn is de kans groot dat de Iconia W520 beschikt over een Intel Bay Trail-processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen.

Vorige week dook overigens reeds een nog onaangekondigde hybride tablet van Acer op in persrenders. Deze tablet gaat onder de naam Acer Aspire Switch 10 en beschikken over een keyboard dock waarin de tablet ook andersom gezet kan worden voor entertainment doeleinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.