Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Acer presenteert eind april nieuwe Iconia W5 en W7 Windows tablets’

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2014, 17:28 CategorieWindows

Op het gebied van Windows 8 doet Acer het al een tijdje rustig aan. De Taiwanese fabrikant heeft een aantal weken terug de 8-inch Iconia W4-820 Windows 8 tablet in Nederland gelanceerd maar opvolgers voor de in 2012 gelanceerde Iconia Tab W500 en Iconia Tab W700 hebben we nog niet gezien. Mogelijk komt daar eind april verandering in.

Acer Windows 8 tablets

Acer heeft vrijdag uitnodigingen verstuurd voor een persevenement dat op 29 april in New York gehouden wordt. Uit de uitnodiging kunnen we opmaken dat de Taiwanese fabrikant de 2014 line-up onthult en dat de focus op touch ligt. De komst van nieuwe tablets en convertibles lijkt dan ook waarschijnlijk.  Kijkend naar geruchten die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen komt Acer mogelijk met twee nieuwe Windows 8 hybriden als opvolgers van de Iconia Tab W500 en Iconia Tab W700. 

De Iconia W5 is mogelijk het middenklasse model waarvan de eerste details twee weken terug online verschenen. Een medewerker van Acer zou deze tijdens CeBIT in Hannover gedeeld hebben. De Iconia W5 (W520) is waarschijnlijk een hybride laptop met een display dat losgekoppeld kan worden van het keyboard dock en dus als tablet te gebruiken is. Het formaat van het display zou 10.1-inch bedragen, en de resolutie is 1.920 bij 1.200 pixels. De tablet draait op Windows 8.1 en het dock zou worden uitgerust met een eigen accu om de batterijduur te verlengen. Wat betreft de overige specificaties blijft het gissen maar een Intel Bay Trail-processor met minimaal 2GB aan werkgeheugen lijkt waarschijnlijk. 

Acer-Aspire-Switch-10-lek

Over de Iconia W7 is nog vrij weinig bekend. Ook dit model zou een zogenaamde hybride zijn en draaien op Windows 8.1-software. Het display zou een formaat van 11.6-inch hebben en uitgerust worden met een krachtigere Intel Core-processor uit de Haswell-familie. Overigens dook begin deze maand de nog onaangekondigde Acer Aspire Switch 10 op in afbeeldingen. Mogelijk is dit de officiële naam voor één van de twee Iconia Windows 8 tablets.

Android tablets

Of Acer ook op het gebied van Android nieuwe tablets of hybride modellen presenteert is niet duidelijk. De Taiwanese fabrikant heeft recentelijk nog nieuwe Android tablets gelanceerd, waaronder de Acer Iconia A3 en de Acer Iconia A1-830. Wel wachten we nog steeds op een opvolger van de in 2012 gelanceerde Iconia Tab A700. Acer lijkt zich momenteel echter te focussen op low-end en middenklasse Android tablets.

Lees ook onze Acer Iconia W4-820 review.

  • Delen:
Acer Iconia W4 (W4-820)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.