Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4 KitKat nog maar op 2,5 procent Android-toestellen

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2014, 10:14 CategorieAndroid

Elke maand maakt Google bekend hoe het staat met de verdeling van het Android-besturingssysteem door te kijken naar de apparaten die in de laatste 7 dagen verbinding hebben gemaakt met de Google Play Store. Uit de nieuwste cijfers blijkt dat Android 4.4 KitKat en Android Jelly Bean nog steeds groeien, al is het minder snel dan verwacht.

Het marktaandeel van oudere Android-versies gaat nog steeds achteruit. Zo heeft Gingerbread één procentpunt in moeten leveren ten opzichte van vorige maand en draait nu op 19 procent van alle toestellen. Ice Cream Sandwich is gedaald van 16,1 procent naar 15,2 procent. Deze versies van Android draaien nog op veel oudere toestellen die geen update meer krijgen van de fabrikant.

Nieuwere versies van Google’s mobiele besturingssysteem winnen marktaandeel. Zo is het aandeel van tablets en smartphones die op Android (4.1, 4.2 en 4.3) Jelly Bean draaien inmiddels 62 procent. De nieuwste versie van het besturingssysteem, Android 4.4 KitKat, is momenteel te vinden op 2,5 procent van de tablets en smartphones. Vorige maand lag dit nog op 1,8 procent.

Android 4.4 KitKat is alweer zes maanden geleden geïntroduceerd maar, kijkend naar de cijfers, op nog maar weinig tablets en smartphones te vinden. Google heeft reeds updates naar deze versie van Android uitgerold voor de Nexus-tablets en fabrikanten als Sony, Samsung, Asus en Acer hebben laten weten op korte termijn updates voor een aantal tablets beschikbaar te stellen. De verwachting is dus dat het aandeel van KitKat snel zal toenemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.