Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple toont in iOS 7.1 waarschuwing voor in-app aankopen

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2014, 10:24 CategorieBesturingssystemen

Steeds meer applicaties zijn gratis te downloaden, zowel voor Android als voor iOS. Echter, omdat er toch geld aan apps moet worden verdiend worden in-app aankopen steeds populairder. Deze vorm van aankopen vinden binnen de app plaats en zijn vaak minder duidelijk aangegeven waardoor met name kinderen vaak onbedoeld veel geld uitgeven aan extra onderdelen in een app.

Hoewel Apple al sinds 2008 beperkingen doorvoert om onbedoelde hoge uitgaven binnen apps te beperken is er met de komst van iOS 7.1 nog een belangrijke beperking doorgevoerd. Gebruikers krijgen na de eerste in-app aankoop namelijk een pop-up te zien waarin aangegeven wordt dat er voor de komende 15 minuten in-app aankopen gedaan kunnen worden zonder het opnieuw invoeren van het wachtwoord. Na deze periode van 15 minuten moet opnieuw het wachtwoord ingevoerd worden. De beperking van 15 minuten bestond al maar de melding moet de gebruiker er bewust van maken en biedt een directe link naar de instellingen om de beperkingen zelf verder aan te passen.

Mocht je deze periode van 15 minuten niet willen dan kun je in de instellingen van de iPad aangeven dat voor elke in-app aankoop een wachtwoord gevraagd moet worden. Ook kun je de in-app aankopen helemaal uitschakelen. Daarnaast maakt Apple het in de App Store zelf al duidelijker dat applicaties in-app aankopen bieden. Bij deze apps wordt namelijk een label getoond zodat de gebruiker direct weet dat bepaalde onderdelen tegen betaling te gebruiken zijn. 

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.