Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps op tablets crashen vaker dan apps op smartphones

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2014, 14:34 CategorieOnderzoek

Als er iets vervelend is tijdens het gebruik van je tablet dan is het wel een crashende app. Hiervoor zijn vele oorzaken te verzinnen en in de meeste gevallen is het helaas lastig zelf op te lossen. Uit onderzoek van Crittercism blijkt dat gebruikers van tablets vaker last hebben van crashende apps dan gebruikers van smartphones.

Crittercism, een bedrijf dat de prestaties van applicaties en software analyseert, heeft uiteen gezet welke versies van Android en iOS, en welke apparaten, het meest of minst te maken krijgen met crashende apps. Uit de cijfers blijkt dat apps die abrupt stoppen bij Android Gingerbread het meest voorkomen. Apps crashen op dit besturingssysteem in 1,7 procent van de gevallen. Bij Android Ice Cream Sandwich, Jelly Bean en KitKat ligt dit percentage op 0,7 procent.

Wanneer we kijken naar iOS dan blijkt dat iOS 6 het minst stabiel is. iPads en iPhones met deze versie van iOS krijgen in 2,5 procent van de gevallen met crashende apps te maken. Bij apparaten die op iOS 7.0 draaien ligt dit percentage op 2,1 procent. Gebruikers met iOS 7.1 hebben het minst te maken met crashende apps. In 1,6 procent van de gevallen gaat het fout.

Opvallend is dat smartphones stabieler zijn dan tablets. Zowel wat betreft Android tablets als iPads ligt het percentage crashende apps een stuk hoger dan bij de smartphones met beide besturingssystemen. Apps op de Google Nexus 7 en de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) crashen in respectievelijk 1,7 procent en 1,6 procent van de gevallen. Bij Apple’s iOS hebben gebruikers van de iPad 2 het vaakst te maken met problemen (2,6 procent), gevolgd door de iPad 3 (2,5 procent) en iPad 4 (2,4 procent).

De apps die voor de meeste problemen zorgen zijn de games. Deze apps crashen gemiddeld het meest met een percentage van 4,4 procent. E-commerce apps doen het het beste met een crashpercentage van 0,4 procent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.