Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Padfone X binnenkort te koop in de VS

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2014, 12:26 CategorieAndroid

Afgelopen januari presenteerde Asus tijdens CES 2014 de Padfone X, wederom een nieuw model in de Padfone-familie. Deze versie had al in de VS te koop moeten zijn maar de lancering laat nog op zich wachten. Vandaag heeft de Amerikaanse provider AT&T echter via Twitter een teaser verspreid waaruit we op kunnen maken dat de smartphone- en tabletcombinatie binnenkort verschijnt.

De Asus Padfone X is net als de andere modellen in de serie een combinatie van een tablet en een smartphone. De smartphone heeft een formaat van 5-inch en kan achterin de tablet met een formaat van 9-inch geschoven worden. De gebruiker krijgt hiermee dezelfde functionaliteit als op het 5-inch scherm maar dan op een groter scherm. De tablet beschikt zelf niet over een processor of over werkgeheugen, de ‘brains’ van het geheel zitten in de smartphone.

Asus-Padfone-x-2

Het smartphone-gedeelte van de Padfone X is voorzien van een 5-inch Full HD-display en wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Verder beschikt de smartphone over 2GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel camera, Bluetooth 4.0, 4G en Android 4.4 KitKat-software. Ook de tablet heeft een Full HD-display en beschikt over een eigen accu. 

De prijs van de Padfone X is nog niet bekendgemaakt maar het lijkt erop dat dit model voorlopig alleen via de Amerikaanse provider AT&T aangeboden zal worden. Of het apparaat naar Nederland komt is dan ook niet bekend. In Nederland kunnen we wel naar de winkel voor de high-end New Padfone en binnenkort mogelijk ook voor de nieuwe Padfone mini 4.3.

Lees ook onze Asus New Padfone review.

  • Delen:
ASUS The New Padfone
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.