Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book Duet komt ook in kleinere varianten

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2014, 12:34 CategorieAndroid

Asus presenteerde afgelopen januari tijdens CES 2014 een interessant nieuw product in de vorm van de Transformer Book Duet TD300. Dit model is op het eerste gezicht een typische Transformer Book zoals we inmiddels van Asus kennen maar draait op zowel Windows 8 als Android. De TD300 heeft een formaat van 13.3-inch maar Asus lijkt ook aan kleinere varianten te werken.

2014 moet het jaar van de Dual OS tablets en hybride laptops worden. Dit zijn apparaten die beschikken over een processor van Intel waarmee ondersteuning voor zowel Android als Windows 8 geboden wordt. Beide besturingssystemen zijn voor de gebruiker toegankelijk en binnen enkele seconden kan tussen Android en Windows 8 geschakeld worden.

Asus was in januari de eerste fabrikant die in de vorm van de Transformer Book Duet TD300 een Dual OS tablet lanceerde. Dit model is voorzien van een 13.3-inch display met een Full HD-resolutie, een Intel Core Haswell-processor, 4GB aan werkgeheugen en maximaal 128GB aan SSD opslaggeheugen in de tablet. Het dock kan worden uitgerust met maximaal 1TB aan HDD opslaggeheugen en tovert het geheel om in een laptop.

Asus-Transformer-Book-Duet-retina-2

Op de website reddot21 is de de Transformer Book Duet TD300 deze week weer opgedoken. Het apparaat wordt daar geroemd om zijn innovatieve design. In de omschrijving wordt echter iets opvallends gemeld. Zo wordt aangegeven dat Asus met een complete TD-serie komt, bestaande uit het reeds aangekondigde 13.3-inch model en twee onaangekondigde apparaten met een formaat van 11.6-inch en 10.1-inch.

Wat we kunnen verwachten van de specificaties van deze kleinere modellen is vooralsnog onduidelijk. In de omschrijving wordt gesproken over een Intel Core Haswell-processor van de modellen in de TD-serie maar het lijkt waarschijnlijk dat Asus de kleinste variant met een nieuwe 64bit Intel Bay Trail-processor uitrust. Alle drie de modellen draaien op Windows 8.1-software en komen met een keyboard dock.

Asus-Transformer-Book-Duet-retina

Het is echter nog maar de vraag of we de Transformer Book Duet ooit op de markt gaan zien. Vorige maand doken namelijk geruchten op over problemen die Google met Dual OS tablets zou hebben. Om deze reden zou Asus, volgens de geruchten, reeds besloten hebben de lancering van de Transformer Book Duet te schrappen. De Taiwanese fabrikant heeft deze beslissing zelf echter nog niet bevestigd. Asus heeft momenteel wel de Transformer Book Trio in het assortiment. Dit model draait ook op zowel Windows 8 als Android maar elk besturingssysteem heeft zijn eigen hardware meegekregen.

  • Delen:
Asus Transformer Book Duet TD300
Android Jelly Bean (4.2) - Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.