Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Belkin zet in op iPad-accessoires voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2014, 9:42 CategorieAccessoires

Belkin, één van de grotere fabrikanten van accessoires voor mobiele apparaten, heeft deze week aangekondigd vol in te gaan zetten op accessoires voor de iPad die gericht zijn op het onderwijs. Het bedrijf lanceert onder meer toetsenborden en oplaadstations.

De iPad is niet alleen een populaire tablet bij consumenten, ook steeds meer scholen zetten het apparaat in tijdens de les. Belkin wil hier op inspelen met de lancering van verschillende accessoires voor het onderwijs. Zo brengt Belkin een compact toetsenbord dat middels een kabel met de iPad verbonden kan worden op de markt, en wordt er een oplaadstation gelanceerd waarmee maximaal 10 iPads tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Dit oplaadstation is echter ook compatibel met andere tablets en is voorzien van een beveiliging zodat apparatuur niet zomaar losgekoppeld kan worden.

Belkin-keyboard

Opvallend is dat het compacte Secure Wired Keyboard de eerste in zijn soort is. Het keyboard wordt namelijk niet middels Bluetooth met de iPad verbonden maar middels een kabel die op de Lightning-poort aangesloten wordt. Het grote voordeel hiervan is dat het toetsenbord niet van batterijen voorzien hoeft te worden. Apple staat accessoires die communiceren via deze poort normaal gesproken niet toe maar Belkin heeft hier speciale toestemming voor aangevraagd. De accessoire-fabrikant moet zich aan strenge richtlijnen houden en dat betekent volgens iPadClub dat deze accessoire waarschijnlijk niet goedkoop zal zijn. Naast een versie met Lightning-connector wordt er  een 30-pin-variant gelanceerd voor oudere iPad-modellen.

Meer informatie over de iPad-accessoires voor het onderwijs vind je op de website van Belkin.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.