Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Android tablets van dit moment (lente 2014)

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2014, 12:31 CategorieBeste tablets koopgids

De lente van 2014 is aangebroken en dat betekent dat we de beste tablets van dit moment weer onder elkaar kunnen zetten. De afgelopen drie maanden zijn er weer een aantal interessante nieuwe Android tablets gelanceerd en ook zijn er verschillende hybride modellen bijgekomen. In dit artikel kijken we naar de beste Android tablets en hybride laptops van dit moment.

Zoals elk seizoen zetten we de beste tablets van het moment onder elkaar door te kijken naar onze eigen ervaringen in reviews, de ervaringen van gebruikers en de ontwikkelingen in de markt. In dit artikel focussen we ons op Android, maar mocht je voorkeur uitgaan naar Windows 8 kun je terecht in ons artikel met de beste Windows 8 tablets van dit moment. Ook kun je terecht in ons beste tablets algemeen overzicht wanneer je geen voorkeur voor besturingssysteem hebt. De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Een artikel met ‘de beste tablets’ is altijd lastig omdat iedereen zijn eigen voorkeuren, verwachtingen en eisen heeft. We proberen het zo algemeen mogelijk te houden maar toch kan het zijn dat een tablet die niet in dit overzicht terugkomt voor jou de beste tablet is. Dit is onder meer afhankelijk van je budget, het gewenste formaat en het besturingssysteem waar je voorkeur naar uitgaat. Om deze reden raden we je aan onze tablet reviews door te nemen zodat je een goed idee krijgt van de tablets die momenteel in Nederland te koop zijn.

Alles over Android

Het Android besturingssysteem is de afgelopen maanden, sinds het laatste artikel in de koopgids, nauwelijks veranderd. Android 4.4 KitKat is nog steeds de meest recente versie van Android, al heeft Google wel een aantal kleine updates voor deze versie uitgerold. Ook hebben meer fabrikanten duidelijkheid gegeven over welke tablets een update naar Android 4.4 KitKat krijgen, en zijn een aantal in 2013 gelanceerde tablets reeds van een update voorzien. Meer over de nieuwste versie van Android lees je in ons Android 4.4 KitKat overzicht. Weet je niet zeker of Google’s besturingssysteem de juiste keuze voor jou is? Neem dan ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Zoals reeds aangegeven zijn er de afgelopen weken diverse nieuwe Android tablets en hybride laptops gelanceerd. Een aantal van deze modellen is ook reeds in Nederland verkrijgbaar en hebben we aan een review kunnen onderwerpen. Afgelopen januari en februari zijn tijdens respectievelijk CES 2014 en MWC 2014 ook tablets aangekondigd die op korte termijn in Nederland verschijnen. Mochten we deze binnenkort testen en als aanrader beschouwen werken we dit artikel bij.

Samsung Galaxy NotePRO 12.2

De eerste tablet in ons overzicht is direct een nieuwkomer. De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is onlangs door de Koreaanse fabrikant in Nederland gelanceerd en heeft ons in de review kunnen overtuigen. De NotePRO 12.2 is, zoals de naam al aangeeft, een tablet voor diegenen die een Android tablet zoeken om productief mee te kunnen werken. De tablet biedt een groot schermoppervlak met een zeer hoge resolutie, komt met een stylus waarmee de grafisch onderlegden zeer goed uit te voeten kunnen, levert krachtige en soepele prestaties en biedt een lange accuduur. De skin die Samsung over Android 4.4 KitKat legt is wellicht even wennen maar er wordt veel handige software meegeleverd waardoor je als intensieve gebruiker weinig te kort zal komen. Echter, voor dit alles moet wel aardig wat betaald worden.

Galaxy-NotePRO-12-feature

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 of lees onze Samsung Galaxy NotePRO 12.2 review.

Asus Transformer Pad TF701T

Asus heeft al sinds het begin van de ‘tablethype’ succes met de Transformer Pad-serie. Het nieuwste model in deze serie is de Asus Transformer Pad TF701T, een zogenaamde hybride tablet met een keyboard dock. Deze Android tablet is uitgerust met een compleet pakket aan mogelijkheden en features, waaronder een comfortabel keyboard dock, een hoge resolutie display, een krachtige quadcore-processor en verschillende aansluitingsmogelijkheden. De Transformer Pad TF701T is de beste Android tablet die Asus tot op heden op de markt gebracht heeft. Voor minder dan 500 euro krijg je een prima presterende tablet die ook als netbook comfortabel te gebruiken is. 

Asus-TF701T-review-feature

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF701T of lees onze Transformer Pad TF701T review.

Google Nexus 7 (2013)

Een tablet die we ook vorig seizoen in dit overzicht terugzagen is de Google Nexus 7 (2013). Op het gebied van 7-inch tablets kun je nog steeds niet om dit model heen, met name door de aantrekkelijke prijs in combinatie met high-end specificaties. De tablet is onder meer voorzien van een hoge resolutie display met prima kleurweergave, een quadcore-processor die voor soepele prestaties zorgt en een accu door het lang genoeg volhoudt om mobiel te kunnen werken. Tel daarbij op dat je direct voorzien wordt van de meest recente Android-versie en je hebt één van de beste Android tablets van dit moment. Voor een prijs die inmiddels rond de 230 euro ligt kun je geen betere 7-inch Android tablet vinden.

Nexus-7-groot

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 (2013) of lees onze Google Nexus 7 (2013) review.

Sony Xperia Z2 Tablet

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat Sony de Xperia Tablet Z lanceerde maar dat betekent niet dat het geen aanrader meer is. Sony laat met dit model zien een jaar lang bij de top van de markt te kunnen horen, onder meer door een indrukwekkend goed display, een waterdichte en zeer slanke behuizing, krachtige prestaties en een lange batterijduur. Maar, Sony heeft inmiddels de opvolger in Nederland gelanceerd; de Xperia Z2 Tablet. Dit model is nog dunner en lichter, biedt een recentere versie van Android en komt met een krachtigere processor. We hebben dit model reeds aan een review onderworpen en waren onder de indruk van de prestaties, het extreem goede display en het slanke en lichte design. Kortom, ook dit model is een absolute aanrader en wellicht de beste Android tablet die we tot op heden getest hebben.

Sony-Xperia-X2-Tablet-review-totaal-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z2 Tablet of lees onze Sony Xperia Z2 Tablet review.

Gigaset QV1030

De laatste tablet in ons overzicht van de beste tablets is er wellicht een die je niet verwacht had. Gigaset is nog geen bekende speler in de tabletmarkt maar laat met de onlangs gelanceerde QV1030 absoluut zien serieus genomen te willen worden. De Gigaset QV1030 is zo interessant dat veel winkels hem zelfs voor meer dan de adviesprijs van 369 euro verkopen. Gelukkig zijn er ook een aantal winkels die de adviesprijs aanhouden want dat is juist één van de pluspunten van deze tablet. Daarnaast is het model voorzien van een hoge resolutie display, een stabiele stock Android-ervaring zonder toeters en bellen en prima prestaties. Wel zijn er punten die verbeterd kunnen worden, waaronder het wat saaie design en de speakers. Maar, voor relatief weinig geld krijg je een meer dan goede tablet.

Gigaset-QV1030-feature-review

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Gigaset QV1030 of lees onze Gigaset QV1030 review.

Overige en nieuwe tablets

We hebben natuurlijk veel meer tablets dan de bovenstaande modellen aan een review onderworpen. Een aantal van deze tablets presteert op één of meer vlakken goed of is geschikt voor een specifieke doelgroep, en daarom een eervolle vermelding waard. Neem bijvoorbeeld de LG G Pad 8.3 die voor weinig geld prima prestaties en een indrukwekkend display biedt, of de Asus New Padfone die ideaal is voor diegenen die een smartphone willen combineren met een tablet. De Asus MeMO HD 7 is nog steeds een uitstekende 7-inch tablet voor diegenen die weinig uit willen geven maar niet aan kwaliteit willen inleveren. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

Er zijn ook tablets binnenkort naar Nederland komen of die onlangs in Nederland gelanceerd zijn maar die we nog niet hebben kunnen testen. Een aantal interessante modellen die je in de gaten kunt houden zijn de Samsung Galaxy TabPRO 8.4 met hoge resolutie display en high-end specs, en de Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ die flink verbeterd is ten opzichte van zijn voorgangers. Mochten we deze tablets op korte termijn testen en als aanrader beschouwen werken we dit overzicht bij.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy NotePRO 12.2
Android KitKat (4.4)
Gigaset QV1030
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.