Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste tablets van dit moment (lente 2014)

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2014, 10:31 CategorieBeste tablets koopgids

Heb je geen voorkeur voor een specifiek besturingssysteem en ben je op zoek naar een goede tablet? Dan is dit overzicht wellicht interessant voor je. Na overzichten met de beste Android tablets en de beste Windows 8 tablets voor de lente van 2014 is het nu tijd voor de lijst met de beste tablets algemeen. Hiervoor komen Android tablets, Windows 8 tablets en Apple’s iPad in aanmerking.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals altijd geven we aan dat dit overzicht met de beste tablets niet voor iedereen dé beste tablets bevat. Het kan namelijk zo zijn dat je specifiek op zoek bent naar een bepaald formaat, de voorkeur geeft een bepaald besturingssysteem of een beperkt budget hebt. Het is daarom verstandig om onze tablet reviews door te nemen zodat je weet welke tablets die aan jouw eisen voldoen ook goed beoordeeld worden. Weet je nog niet zo goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een tablet en wat voor jou belangrijk is? Neem dan onze tablet kopen pagina door. Ook kun je terecht in onderstaande artikelen om voor jezelf duidelijk te krijgen welk besturingssysteem bij je past.

Vijf redenen om voor een Android tablet te kiezen
Vijf redenen om voor een iPad te kiezen
Vijf redenen om voor een Windows 8 tablet te kiezen

Android vs iOS vs Windows 8

De eerste drie maanden van het jaar zijn op het gebied van besturingssystemen relatief rustig geweest. Apple, Microsoft en Google hebben in de laatste maanden van 2013 grote updates uitgerold en de meeste Windows 8 tablets en iPads zijn voorzien van respectievelijk Windows 8.1 en iOS 7. Wat betreft Android tablets is het een ander verhaal. Google’s eigen Nexus-modellen zijn voorzien van het recente Android 4.4 KitKat maar andere tablets zijn afhankelijk van de plannen van de betreffende fabrikanten. Gelukkig worden veel middenklasse en high-end modellen wel voorzien van de update of zijn zelfs al voorzien. Daarbij beschikken de meeste nieuwe tablets standaard over Android 4.4 KitKat. De verwachting is dat we komende lente of zomer weer een grote update voor Android krijgen en Microsoft presenteert Windows 8.2 waarschijnlijk in de lente van 2014.

De beste tablets van dit moment

Nu we de belangrijkste factoren voor de aankoop van een tablet en de verschillende besturingssystemen behandeld hebben is het tijd voor datgene waar het om draait; wat zijn de beste tablets van dit moment? Onderstaand overzicht, waarin geen speciale volgorde zit, is gebaseerd op onze eigen tablet reviews, gebruikerservaringen die achtergelaten zijn in onze tablet database en ontwikkelingen in de markt. Dit overzicht kan de komende weken nog aangepast worden als er nieuwe tablets verschijnen die in onze reviews kunnen overtuigen.

Google Nexus 7 (2013)

We hebben het al meerdere malen aangegeven; als je op zoek bent naar een goede 7-inch tablet dan kun je niet om de Google Nexus 7 (2013) heen. Dit model biedt nog steeds specificaties en prestaties waar andere 7-inch tablets nauwelijks tegen op kunnen boksen, waaronder een hoge resolutie display en een krachtige processor. Niet onbelangrijk is dat je ook direct verzekerd bent van de meest recente versie van Google’s besturingssysteem; Android 4.4 KitKat. Daarbij ligt de prijs van 32GB-versie inmiddels een stuk lager dan de adviesprijs waardoor je voor zo’n 230 een perfecte 7-inch tablet hebt. Kortom, wat ons betreft een absolute aanrader.

Nexus-7-groot

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 (2013) of lees onze Google Nexus 7 (2013) review.

Apple iPad Air

Apple heeft met de introductie van de iPad Air en de iPad mini retina de kleine en grote variant qua specificaties grotendeels gelijkgetrokken waardoor de keuze tussen de twee modellen met name afhangt van de grootte die je zoekt. De iPad Air is met 9.7-inch het model dat ideaal is voor media consumptie maar middels accessoires ook prima ingezet kan worden als werkpaard. De iPad Air is één van de beste tablets door de combinatie van een premium design, een hoge resolutie display, krachtige prestaties en een gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat het app-aanbod dat voor de iPad geoptimaliseerd is indrukwekkend groot is en blijft groeien. Overigens; als je budget niet toereikend is dan loont het om te kijken naar de iPad met retina display (iPad 4). Deze is sinds 18 maart weer te koop in de Apple Store en kost 379 euro.

Apple-iPad-Air-mini-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air of lees onze Apple iPad Air review.

Microsoft Surface 2 tablets

De tweede generatie Surface tablets van Microsoft is alweer een aantal manden op de markt maar dankzij regelmatige updates, handige accessoires, een prima bouwkwaliteit en goede prestaties zijn het nog steeds twee van de beste Windows 8 tablets die je kunt kopen. De Surface 2 en Surface Pro 2 hebben ieder hun eigen doelgroep; de Surface 2 met Windows 8.1 RT is vooral voor diegenen die media willen consumeren en in Office werken, en de Surface Pro 2 met Windows 8.1 is met name voor diegenen die een mobiel werkstation met krachtige prestaties willen. Beide tablets beschikken over een indrukwekkend display, een premium afwerking en kunnen comfortabel als tablet gebruikt worden. Ook mogen we niet vergeten dat het aanbod van (goede) apps in de Windows Store de afgelopen maanden flink gegroeid is.

Microsoft-Surface-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 2 of lees onze Surface 2 review
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 2 of lees onze Surface Pro 2 review.

Apple iPad mini retina

Wanneer je een kleine en mobiele tablet zoekt, veel waarde hecht aan een ecosysteem met veel en zeer goede apps en wilt betalen voor premium kwaliteit dan is de nieuwe iPad mini retina een serieuze optie. Dit model beschikt over een premium afwerking, een slank en licht design, een hoge resolutie display en een krachtige processor. Eigenlijk is het een kleine versie van de iPad Air, ideaal voor diegenen die mobiel willen zijn en hun tablet overal mee naartoe nemen. Inmiddels is de iPad mini retina voorzien van het recente iOS 7 besturingssysteem dat een compleet nieuw design biedt. Voor dit alles moet echter wel wat meer betaald worden dan de gemiddelde Android tablet.

Apple-iPad-mini-retina

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Asus Transformer Book T100

Vorig jaar klaagden we nogal eens dat Windows 8 tablets duur zijn. Voor een tablet die ook uitgerust kon worden met een keyboard dock moest al snel 500 of 600 euro betaald worden. Daar is gelukkig verandering in gekomen en Asus laat met de Transformer Book T100 zien dat een compleet Windows 8-pakket niet duur hoeft te zijn. Voor 350 euro krijg je niet de beste prestaties, de mooiste behuizing of het beste display maar wel alles dat je nodig hebt om comfortabel media te kunnen consumeren en content te kunnen produceren. De Transformer Book T100 beschikt over een prima display, voldoende rekenkracht en een comfortabel keyboard dock. Dit model is wat ons betreft dan ook een echte aanrader voor diegenen die geen groot budget hebben maar wel een apparaat zoeken dat als laptop en als tablet voldoende mogelijkheden en prima prestaties biedt.

Asus Transformer Book T100 review gebruik 770x440  De beste Windows 8 tablets van dit moment (lente 2014)

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.

Samsung Galaxy NotePRO 12.2

Wie had gedacht dat we in 2014 high-end Android tablets met een formaat van maar liefst 12.2-inch zouden gaan zien? Samsung heeft het risico genomen met de introductie van de Galaxy NotePRO 12.2 en dat heeft naar onze mening goed uitgepakt. Deze tablet is, in vergelijking met andere Android tablets, een absoluut werkpaard, ideaal voor diegenen die productief en/of creatief zijn en veel van hun tablet vragen. De tablet is voorzien van een indrukwekkend groot en hoge resolutie display, biedt soepele prestaties, kan zonder problemen een volledige werkdag meegaan op een volle lading en wordt geleverd met de prima functionerende S-Pen stylus. De Galaxy NotePRO 12.2 is niet goedkoop maar biedt zowel qua software als hardware nagenoeg alles dat de intensieve gebruiker nodig heeft.

Galaxy NotePRO 12 feature 770x440  De beste Android tablets van dit moment (lente 2014)

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 of lees onze Samsung Galaxy NotePRO 12.2 review.

Sony Xperia Z2 Tablet

Sinds eind maart ligt er een nieuwe tablet van Sony in de Nederlandse winkels; de Xperia Z2 Tablet. Dit model is de opvolger van de in 2013 gelanceerde Xperia Tablet Z en wist in onze review absoluut te overtuigen. De Xperia Z2 Tablet is door onder meer zijn zeer slanke en lichte behuizing, zijn indrukwekkend goede display, zijn vele connectiviteitsopties en zijn extreem goede prestaties één van de beste Android tablets die we ooit getest hebben. Kortom, een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een high-end Android tablet met een recente versie van het besturingssysteem en alle features die je van een high-end tablet mag verwachten. Je mag hem zelfs mee in de douche nemen..

Sony-Xperia-X2-Tablet-review-totaal-2

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z2 Tablet of lees onze Sony Xperia Z2 Tablet review.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet hier te behandelen. Ook komen er de komende weken verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

 • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Microsoft Surface 2
Windows RT

Reacties

 1. Jan Bos
  24 maart, 2014 om 11:16

  Wij hebben de Samsung Tab Pro 12.2 gekocht.
  Het apparaat heeft 2 minpunten:
  De hardware toetsen die software (meedraaiend) hadden moeten zijn
  En mijn Cresta heeft een screenshotknop, die mis ik op de Samsung ook.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.