Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste apps om te bellen met je Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2014, 17:20 CategorieTablet Tips

De meeste Android tablets beschikken niet over een gsm-module voor het voeren van telefoongesprekken maar dat betekent niet dat je er niet mee kunt bellen. Er zijn diverse apps die het mogelijk maken te bellen met je Android tablet. Na eerder de beste apps voor bellen met je iPad bekeken te hebben zetten we in dit artikel de beste apps voor bellen met je Android tablet onder elkaar.

Bellen met je Android tablet gaat, vanzelfsprekend, niet via een normale gsm-verbinding, tenzij je tablet ondersteuning voor telefoongesprekken biedt en dus over een SIMkaart-slot beschikt. In de meeste gevallen is deze ondersteuning niet aanwezig en ben je dus aangewezen op het voeren van telefoongesprekken of videogesprekken via een zogenaamde VoIP-verbinding. Dit houdt in dat je via het internet verbinding legt met een andere VoIP-gebruiker, een vaste telefoon of een mobiele telefoon. Het is soms zelfs goedkoper om via een VoIP-verbinding te bellen dan met een mobiele of vaste telefoon.

Skype

Eén van de meest bekende en ook beste apps voor het bellen met je Android tablet is Skype. Middels deze app, welke beschikbaar is op alle bekende platformen, kun je zowel audiogesprekken als videogesprekken voeren en chatberichten versturen. Ook kun je eenvoudig bestanden uitwisselen met andere gebruikers. Bellen naar mensen met een Skype-account is gratis maar ook kun je met Skype mensen bereiken die geen Skype-account hebben. Dit is niet gratis, je moet er Skype Credits voor kopen, maar dan kun je wel via je Android tablet elk telefoonnummer in de wereld bellen.

Skype-Android

Je kunt kiezen voor prepaid-oplossingen of een abonnement. Bekijk de tarieven van Skype. De kwaliteit van Skype is prima, en als je verbinding het toelaat kun je zelfs in HD-kwaliteit videogesprekken voeren. Ook is het eenvoudig om geld aan je account toe te voegen, bijvoorbeeld via iDeal of een creditcard, en kun je automatisch een bedrag laten bijschrijven zodra je tegoed op begint te raken.

 • Skype

Viber

De grote concurrent van Skype is Viber. Deze dienst is ook beschikbaar op de grotere platformen en biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden als Skype. Zo kun je gratis audio- en videogesprekken voeren met andere Viber-gebruikers en kun je tegen betaling bellen naar vaste en mobiele nummers. De app beschikt over een fraaie, voor tablets geoptimaliseerde interface die ook gebruiksvriendelijk is. 

Viber-Android

Daarnaast kun je, net als bij Skype, sms-berichten versturen, chatgesprekken voeren en pushberichten ontvangen bij een gemist gesprek. Bekijk de tarieven van Viber Out. De kwaliteit van audio- en videogesprekken van Viber is te vergelijken met die van Skype. Het account van Viber is wat minder overzichtelijk dan dat van Skype maar je hebt verschillende mogelijkheden om je tegoed aan te vullen, bijvoorbeeld via PayPal of een creditcard.

 • Viber

MobileVoIP

Een wat minder bekende app voor het voeren van telefoongesprekken met je Android tablet is MobileVoIP. Ook deze app is beschikbaar voor alle platformen en maakt gratis audiogesprekken (geen video!) tussen mensen met een account mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om tekstberichten te versturen naar mobiele nummers en kunnen zowel mobiele als vaste nummers tegen aantrekkelijke tarieven gebeld worden. Bekijk de tarieven van MobileVoIP. De audiokwaliteit van MobileVoIP is redelijk te noemen en de app beschikt over een herkenbare en gebruiksvriendelijke interface. Echter, deze is niet geoptimaliseerd voor tablets. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden om je tegoed aan te vullen. MobileVoIP biedt aantrekkelijke tarieven die vaak lager liggen dan bijvoorbeeld Skype en naar sommige nummers kan gratis gebeld worden.

 • MobileVoIP

Facebook

Het is wellicht een wat minder bekende functie van Facebook maar je kunt ook met deze dienst je vrienden of familie bellen. Om iemand via Facebook te bellen moet je in de officiële app naar berichten gaan, en vervolgens degene die je wilt bellen selecteren.

Facebook-bellen-Android

Als je op de informatieknop rechtsboven tikt verschijnt de optie ‘bel gratis’ als de persoon contactgegevens heeft ingevoerd. Via een WiFi-verbinding zijn de gesprekken geheel gratis, via het mobiele netwerk wordt data uit de internetbundel gebruikt.

 • Facebook

Meer tips en adviezen

Wil je meer weten over het gebruik van je Android tablet? Neem dan ons archief met tips en adviezen door. Mocht je na het lezen van de artikelen met tips en adviezen nog vragen hebben over het gebruik van je tablet of geen idee hebben welke tablet nu geschikt is voor je, dan kun je terecht in onze Tablets Vraag & Antwoord.

 • Delen:

Reacties

 1. bert
  01 april, 2014 om 8:20

  Ik bel met mobilevoip met de voipbusterkloon freevoipdeal met 10 euro beltegoed 4 maanden gratis naar vaste nummers en voor 1 cent naar mobile nummers. Het gaat prima met tab 2 en smartphone.
  Ook heb ik uitbellen ermee ingesteld op het zyxelmodem van telfort.

 2. Rob
  11 juli, 2016 om 8:02

  Kan je bellen met een mini lenova tablet

 3. John van t schip
  03 december, 2016 om 14:34

  Dit is allemaal oud nieuws en kost handen vol geld. Ik kan in mijn tablet van medion een 4g sim kaart doen om te interneten. Is daar een app voor om met mijn gewone gsm abo te bellen.

 4. Shania
  04 december, 2017 om 18:35

  Dag mama ik ben het shania

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.