Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #42

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2014, 14:42 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een app voor al je Chromecast-apps en een browser.

Maps Measure

Maps Measure is een vrij simpele app maar biedt een functie die eigenlijk al standaard in Google Maps had moeten zitten. De app maakt het namelijk mogelijk om afstanden en gebieden in Google Maps te meten. Het enige wat je hoeft te doen is twee punten aangeven en de app meet direct de afstand tussen deze punten. Je kunt meerdere punten aangeven om een compleet parcours op te meten. Ideaal voor diegenen die het liefst hun eigen route uitstippelen. Daarbij is de app fraai vormgegeven, eenvoudig in gebruik en kun je zowel de kaart- als satelliet-weergave gebruiken.

Maps-Measure-Android-app

Maps Measure is gratis te downloaden in de Google Play Store. Het mooie is dat je ook geen last hebt van advertenties.

 • Maps Measure

Cast Store for Chromecast

Sinds afgelopen week kun je ook in Nederland de nieuwe Google Chromecast kopen. Deze HDMI-stick maakt het mogelijk media uit apps op je Android tablet op tv weer te geven door simpel weg de stick op tv aan te sluiten en te verbinden met het internet. Het is echter in de Google Play Store nog vrij lastig om direct te zien welke apps ondersteuning voor de Chromecast bieden en daarom is de Cast Store for Chromecast-app interessant. Deze biedt je een overzichtelijke weergave van alle apps die in combinatie met de stick te gebruiken zijn. Het downloaden van de apps gaat gewoon via de Play Store.

Cast-Store-Chromecast

Cast Store for Chromecast is gratis te downloaden in de Google Play Store.

 • Cast Store

Link Bubble

Afgelopen week werd Link Bubble voor Android gelanceerd. Deze browser voor je tablet of smartphone is in korte tijd uitgegroeid tot een must-have voor je Android-apparaat, met name omdat de app je tijd en frustratie bespaart. De Bubble Link browser laat links in apps en de browser namelijk niet direct in een nieuw venster openen waardoor je een aantal seconden moet wachten voordat deze geladen zijn. In plaats daarvan verschijnt er een bubbel in je scherm waarin getoond wordt dat de pagina in de achtergrond geladen wordt. Vooral in apps die linken naar andere apps of websites is dit ideaal.

Link Bubble is gratis te downloaden in de Google Play Store maar wanneer je ondersteuning voor alle apps op je tablet wilt en een onbeperkt aantal tabs wilt openen is de betaalde versie (3,59 euro) aan te raden.

 • Link Bubble

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  29 maart, 2014 om 21:08

  Rotation.

  Apps die niet kunnen draaien,z oals bv Wordfeud, draaien nu zoals jij het wilt.
  Ideaal, eindelijk zit het laadsnoer niet meer in de weg.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.