Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Windows tablet #5

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2014, 15:38 CategorieApplicaties

Elke week brengen we je de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw Windows tablet. Deze week een onder andere een navigatie-app en een cloudopslag service.

Here Maps

Bij een Windows tablet wordt standaard een “Kaarten” applicatie meegeleverd, die gebruikt maakt van Microsofts’s eigen data. Hoewel Google Maps de meest bekende en meest gebruikte navigatie-oplossing is, heeft Google tot nu toe nog geen app gemaakt voor Windows 8. Gelukkig heeft Nokia ook een eigen navigatie-oplossing, genaamd Here Maps.

Mensen met een Windows Phone zullen deze app al kennen, want iedereen met een Nokia telefoon kan gratis gebruik maken van deze app. De Windows 8-versie van de app was eerst alleen beschikbaar voor de Nokia 2520, maar nu voor iedere Windows tablet. Het grote voordeel van Here Maps is dat het beschikt over offline-navigatie. Zo kun je kaarten van de hele wereld downloaden naar je tablet en offline gebruik maken van de navigatie mogelijkheden. Erg handig als je wilt besparen op data-kosten. Verder beschikt Here Maps over alle functies die je van een navigatie-app mag verwachten.

heredit

Here Maps is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Here Maps

Box

Microsoft OneDrive is een prima cloud service die je kunt gebruiken om bestanden op te slaan en overal te wereld te gebruiken. Er zijn echter ook andere diensten die cloudopslag aanbieden, waaronder Box. 

Als je je aanmeldt voor Box krijg je gratis 5GB om te gebruiken. Naast de app voor Windows heeft Box ook apps voor alle andere besturingssystemen als iOS, Android en Windows 7. Zo kun je overal bij je bestanden. Box heeft de gebruikelijke functies als mappen delen, maar heeft ook enkele unieke functies die bijvoorbeeld OneDrive en DropBox niet hebben.  Zo kun je reacties achterlaten op bestanden en krijg je real-time updates over wie een bestand aan het bekijken of bewerken is. Dit maakt het gebruik op de werkvloer een stuk aangenamer. Al met al is Box een goed alternatief voor Microsoft’s eigen clouddienst OneDrive.

boxedit

Box is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Box

Network Speed Test

Internetproviders beloven vaak torenhoge internetsnelheden tegen zo laag mogelijke prijzen. Helaas vallen de beloofde snelheden in de praktijk over het algemeen lager uit. Om te testen hoe snel je upload en downloadsnelheid zijn kun je gebruik maken van de handige Network Speed Test app.

De app is heel simpel te gebruiken en doet eigenlijk maar 1 ding: het meten van je internetsnelheid. Eerst wordt er ongeveer 20 seconden gekeken wat je downloadsnelheid is, en daarna ongeveer 10 à 15 seconden wat je uploadsnelheid is. Na het testen kan je gemakkelijk zien wat je snelheden zijn. Network Speed Test houdt alle testresultaten bij dus je kunt handig je resultaten vergelijken als je bijvoorbeeld op een andere plek in het huis gaat zitten. Daarnaast geeft Network Speed Test je wat handige informatie over het huidige netwerk waar je mee verbonden bent.

networkspeedtestedit

Network Speed Test is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Network Speed Test

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een Windows tablet? Laat het weten in de reacties en wie weet staan ze in de editie van volgende week!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.