Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Essent brengt snellaadstation voor smartphones en tablets op de markt

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2014, 10:40 CategorieAccessoires

Eén van de beperkingen van tablets en smartphones is dat ze nog steeds vaak aan de lader gehangen moeten worden. De batterijduur laat in veel gevallen nog te wensen over en daarom wil Essent het mogelijk maken overal je tablet of smartphone te kunnen opladen.  Het energiebedrijf brengt een snellaadstation op de markt voor smartphones en tablets.

Het snellaadstation is een oplossing om snel stroom te tanken in winkels, cafés, supermarkten en andere openbare gelegenheden. Het station bestaat uit tien kluisjes met een sleutel. De smartphone of tablet wordt in één van de kluisjes geplaatst, de lader meet welke capaciteit er nodig is en laadt het de accu van het toestel in zo kort mogelijke tijd maximaal op dankzij een speciale usb-technologie. Volgens Essent moet een smartphone of tablet in gemiddeld een half uur weer klaar zij voor gebruik en wordt de status aangegeven door het apparaat.

Essent exploiteert de snellaadpunten niet zelf maar verkoopt deze aan bedrijven en instellingen. Zo is er in Amsterdam al een koffiebar (The Coffee Virus) die er een heeft staan. Klanten kunnen hier tijdens het drinken van een kop koffie hun tablet of smartphone snel opladen. Ook de MediaMarkt in Den Haag, het Kandinsky College VMBO in Nijmegen en autodealer Tigchelaar Groep in Tilburg zijn voorzien van een snellaadstation. Het energiebedrijf verwacht snel op meerdere locaties in het land een station te kunnen plaatsen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.