Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu wil palmscanner in tablets en smartphones verwerken

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2014, 11:17 CategorieHardware

Van Fujitsu zien we vaak interessante prototype laptops en tablets verschijnen die beschikken over nieuwe features als haptische feedback en een handpalmscanner. Het bedrijf overweegt nu de palmscanner daadwerkelijk op de markt te brengen door deze in smartphones en tablets te verwerken.

Fujitsu heeft de handpalm-authenticatie al diverse malen getoond in het afgelopen jaar en geeft aan dat er gewerkt wordt aan een compacte versie die in smartphones en tablets gebruikt kan worden. De nieuwe palmscanner maakt gebruik van de technologie van PalmSecure, een bedrijf dat onlangs door Fujitsu overgenomen is, en heeft het formaat van een postzegel. Dit moet ervoor zorgen dat ook apparaten als tablets en smartphones ermee uitgerust kunnen worden.

De techniek biedt extra beveiliging door te kijken naar het patroon van bloedvaten in de handpalm van de gebruiker. Hiervoor worden infraroodscanners ingezet en moet de gebruiker zijn hand boven de sensor houden. Volgens Fujitsu is de techniek zeer nauwkeurig en zelfs veiliger dan bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner zoals in de nieuwste iPhone gebruikt wordt. 

In eerste instantie wil het bedrijf tablets voor de zakelijke markt, met name voor Japanse bangen, uitrusten met deze beveiligingsvorm. Wanneer de eerste tablets en smartphones met palmscanner op de markt gebracht worden is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.