Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Gmail voor iPad maakt automatisch inloggen Google-apps mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2014, 23:56 CategorieApplicaties

Google heeft vandaag een belangrijke update voor de Gmail-app voor de iPad uitgerold. Na de update worden berichten in de achtergrond geladen en is het mogelijk sneller in te loggen in andere Google-apps.

Met de update voor de Gmail-app voor iOS wordt één van de meest gehoorde minpunten over de app aangepakt. De app zorgt er na de update namelijk voor dat je e-mail in de achtergrond automatisch ververst wordt. Tot vandaag werd je als gebruiker geconfronteerd met vervelende laad- en wachttijden. Deze zijn nu verleden tijd want de app zorgt automatisch dat alles up-to-date is, zelfs wanneer je de app gesloten hebt.

Echter moet voor deze optie wel in de instellingen van iOS aangegeven worden dat automatisch in de achtergrond updaten toegestaan is. Daarnaast kun je aangeven dat Gmail notificaties toegestaan zijn waardoor je niet per se de app meer hoeft te openen om te zien of er nieuwe berichten zijn.

Dat dit probleem verholpen is, is natuurlijk positief maar een andere verbetering is wellicht een stuk handiger. Na de update van Gmail voor de iPad wordt het namelijk eenvoudiger en sneller om in te loggen in andere applicaties van Google. De internetgigant noemt het ‘single sign-in’, wat inhoudt dat je na het aanmelden in de Gmail app snel en zonder je opnieuw aan te hoeven melden toegang krijgt tot onder andere de Google Maps, Google Drive, YouTube en Chrome apps.

Volgens Google werkt dit principe ook wanneer je gebruikmaakt van de de optionele 2 staps-verificatie. Binnenkort krijgen ook de andere apps van Google een update zodat je geen ‘moeite’ meer hoeft te doen om Google-apps op je iPad te gebruiken.

 • Gmail
 • Delen:

Reacties

 1. Panis Marina
  06 maart, 2014 om 22:24

  Na de update is het dus niet meer mogelijk de mail te sluiten….mijn mail is via de iPad voor iedereen toegankelijk er staat alleen “verwijderd”…..
  Graag een hulpje…
  Dank,

 2. Oepie
  10 maart, 2014 om 19:50

  Inderdaad zeer privacy onvriendelijk. Hoe moet ik als voorheen nu uitloggen om te voorkomen dat anderen mijn mails kunnen lezen??

 3. j.m.kleijwegt
  25 september, 2014 om 18:51

  ik kocht vandaag een nieuwe i-pad.
  nu heb ik mijn wachtwoord nodig voor de gmail-account.
  ik ben mijn gegevens kwijt.
  hoe kom ik aan mijn wachtwoord?

 4. n.robben
  17 maart, 2015 om 23:39

  hoi anita Hoe is met jullie
  met mijn gaat het goed
  ik hart van daag computer cursus
  ge hart bij de repro
  groeten van nicole

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.