Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Acer Iconia One 7 tablet duikt op

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2014, 10:14 CategorieAndroid

Op het gebied van Android tablets zet Acer sinds vorig jaar met name in op betaalbare modellen. De Taiwanese fabrikant introduceerde onder meer de goedkope Iconia A1-830 en Iconia B1-720. Deze week is een nieuw en mogelijk nog goedkoper model opgedoken; de Acer Iconia One 7.

De Acer Iconia One 7 is een 7-inch tablet die deze week in documenten van de Amerikaanse FCC gespot is maar al een paar weken op de Chinese markt te verkrijgen is onder de naam Acer Tab 7. De tablet heeft in China een omgerekende prijs van 72 euro, wat mogelijk een prijs van iets minder dan 100 euro betekent voor de Europese markt.

De tablet is kijkend naar de prijs en specificaties een echt budgetmodel. De Iconia One 7 beschikt over een 7-inch tft lcd-display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en wordt aangedreven door een VIA WonderMedia WM8880 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz.

Acer-Iconia-One-7

Verder is de tablet uitgerust met een ARM Mali-400MP2 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan intern opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, 802.11n WiFi, een 1.9 megapixel camera aan de achterzijde en een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde.

De Acer Iconia One 7 draait op Android 4.2 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store. Helaas moet deze tablet het stellen zonder Bluetooth, HDMI en gps. De 3.000mAh accu moet ervoor zorgen dat je een dag vooruit kunt op een volle lading.

Nu de Iconia One 7 bij de FCC opgedoken is lijkt een Amerikaanse lancering nabij. De verwachting is dat de tablet op korte termijn ook in Europa zal verschijnen, voor een prijs van iets minder dan 100 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.