Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google breidt Play Games uit met multiplayer-ondersteuning voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2014, 16:18 CategorieAndroid

Google heeft tijdens de Game Developers Conference (GDC) bekendgemaakt een aantal verbeteringen voor de gamehub Play Games uit te rollen. Het bedrijf brengt onder meer de mogelijkheid voor multiplayer games naar iOS.

Google Play Games is een portal voor games op Android. Gebruikers krijgen hiermee toegang tot alle games die geïnstalleerd zijn, games die gedownload kunnen worden uit de Play Store, leaderboards en vrienden die bepaalde games gedownload en gespeeld hebben.

Hoewel Google’s Play Games-dienst op Android-apparaten gericht is kunnen ook ontwikkelaars van iOS-applicaties die dienst in apps integreren. Binnen Android was het al mogelijk multiplayer games te spelen maar ook iOS-apps kunnen binnenkort van deze functie gebruikmaken. Dit betekent voor gebruikers van Android-apparaten, iPads en iPhones dat ze tegen gebruikers op het andere platform kunnen spelen en deze ook kunnen uitdagen. Dit moet echter wel door de ontwikkelaar van het spel, op zowel iOS als Android, geïntegreerd worden.

Verder breidt Google Play Games uit met ‘Game gifts’. Dit is een nieuwe dienst waarmee spelers in-game objecten cadeau kunnen geven aan een speler binnen de Google+ kringen of een speler die opgezocht kan worden. Voor ontwikkelaars is het interessant om te weten dat Google de weergave van Play Games statistieken verbetert en voor integratie met Google Analytics zorgt. Dit geeft ontwikkelaars inzicht in het exacte gebruik van hun games en de in-app interactie van spelers.

Vanaf morgen wordt de update voor Play Games uitgerold. Daarnaast verbetert Google de weergave van games in de Play Store door 18 nieuwe categorieën voor spellen toe te voegen. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.