Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chromecast hdmi-stick te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2014, 9:11 CategorieAccessoires

Google is vandaag begonnen met de verkoop van de Chromecast in Nederland. De hdmi-stick waarmee content van een tablet of smartphone op tv weergegeven kan worden is te koop voor 35 euro.

De Chromecast is een hdmi-dongle die je op je tv kunt aansluiten. De stick wordt via usb van stroom voorzien en communiceert met zowel je tablet of smartphone als de servers van Google. Apps die ondersteuning voor Chromecast bieden kunnen gebruikt worden om content naar de stick, en dus de tv, te streamen. In tegenstelling tot andere dongles en oplossingen wordt de content niet direct van de tablet of smartphone naar de tv gestreamd maar door de stick zelf van de servers van de ontwikkelaar of Google gehaald. 

Apps moeten zoals gezegd wel ondersteuning voor de Chromecast bieden. Momenteel is dit het geval voor onder meer Netflix, Google Chrome, YouTube en Plex. Google heeft reeds een sdk beschikbaar gesteld waardoor ontwikkelaars ondersteuning voor de Chromecast aan apps kunnen toevoegen. Onder meer RTL en en de NPO hebben aangegeven dit binnenkort aan de apps te zullen toevoegen. Ook is het met de Chromecast mogelijk films die je via de Play Store koopt of huurt te streamen naar je tv.

De Google Chromecast is via de Play Store te koop voor een prijs van 35 euro. Dit is omgerekend iets duurder dan de 35 dollar die in de VS voor de hdmi-dongle gevraagd wordt. Niet alleen de Chromecast kan sinds vandaag via de Google Play Store gekocht worden. Ook de Nexus 5 smartphone en de Nexus 7 (2013) tablet zijn in de online winkel van Google verschenen.

 • Delen:

Reacties

 1. Ad
  19 maart, 2014 om 19:45

  Kun je ook foto’s, video etc vanaf je geheugenkaart in je tablet streamen naar je tv?

  • Tom
   20 maart, 2014 om 6:08

   Ja dat kan

 2. cees
  21 maart, 2014 om 8:50

  Kan ik een voetbal wedstrijd vanaf tablet afspelen of streamen op de tv

 3. Thriller
  23 maart, 2014 om 18:30

  In het verlengde van Cees z´n vraag; ik wil de Chromecast gebruiken als middel om mijn bureaublad draadloos op mn TV weer te geven en daar vervolgens op te werken en te surfen (incl films en alles). Ook mogelijk?

 4. Chromecast
  25 maart, 2014 om 23:51

  Voor de mensen die het willen weten: de verzendkosten bij de Google Play Store zijn € 3,-. Het totaalbedrag komt dus uit op € 38,- en je moet met credit card betalen…

 5. Willem
  08 februari, 2015 om 15:36

  Hoi,

  Mijn tv heeft wel hd mijn aansluitingen maar helaas geen sub. Kan ik de Chrome dan wel gebruiken in mijn Samsung tablet?

  Alvast bedankt de info,

  Willem

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.