Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google komt in de zomer met 8.9-inch Nexus-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2014, 18:32 CategorieAndroid

De verwachting was dat we begin dit jaar een tweede generatie Google Nexus 10 zouden gaan zien maar Google heeft zich de afgelopen maanden stil gehouden wat betreft nieuwe tablets. De geruchten over een nieuwe Nexus 10 zijn dan ook naar de achtergrond verdwenen en dat geeft weer ruimte voor geruchten over een mogelijke Nexus-tablet met een kleiner formaat.

Er gaan al weken geruchten over de Nexus 8, een 8-inch tablet die Google mogelijk samen met Asus of HTC in ontwikkeling zou hebben. Vandaag komen er nieuwe berichten uit Taiwan waarin gesproken wordt over een Nexus 8.9, een model met een formaat van 8.9-inch en draaiend op een versie van Android die nog aangekondigd moet worden.

Volgens Digitimes, een website die een wisselende reputatie heeft op het gebied van geruchten over tablets, is Google op zoek gegaan naar het ideale formaat voor een nieuwe tablets en is het bedrijf uitgekomen op 8.9-inch. Een 8.9-inch tablet zou mobieler zijn dan een 10.1-inch tablet, minder kosten en toch een groot oppervlak bieden voor entertainment consumptie.

Steeds meer fabrikanten zien dat tablets met een formaat van rond de 8-inch populair zijn, of kunnen worden. Zo introduceerde LG vorig jaar de G Pad 8.3 en bracht Samsung onlangs de Galaxy TabPRO 8.4 op de markt. Deze modellen worden verkocht voor respectievelijk 290 en 390 euro.  Ook Apple heeft natuurlijk al een tijdje de 7.9-inch iPad mini in het assortiment.

Kijkend naar onder meer deze tablets van de concurrentie is de kans groot dat de Nexus 8.9, als deze echt blijkt te bestaan, beschikt over een hoge resolutie display en een krachtige processor. Eerder gingen er geruchten dat Intel Google heeft weten te overtuigen en dat we dus de nieuwe generatie Moorefield-processor in de tablet gaan terugzien. Dit alles voor mogelijk een prijs die, net als die van de Google Nexus 7 (2013), de concurrentie weer aan het denken moet zetten.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.