Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 7 (2013) nu ook in de Google Play Store te koop

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2014, 9:22 CategorieAndroid

Gisteren werd het al door Google aangekondigd maar sinds vandaag kun je de nieuwste Nexus-smartphones en -tablets ook daadwerkelijk via de Google Play Store kopen. Onder meer de Google Nexus 7 (2013) kan via de online winkel van Google gekocht worden.

In onder meer de VS was het al een tijdje mogelijk om de Nexus-apparaten van Google via de winkel van de internetgigant te kopen. In Nederland is dit sinds deze week ook mogelijk, samen met de introductie van Google Play Films en de Google Chromecast.

In de Google Play Store vinden we momenteel de Nexus 5 smartphone en de Google Nexus 7 (2013). De tablet is te koop in een 16GB- en een 32GB-versie, met prijzen van respectievelijk 229 euro en 269 euro.

Wanneer je voor de 16GB-versie gaat dan ben je in de Play Store het goedkoopst uit, ga je voor de 32GB-variant dan kun je beter terecht bij de verschillende retailers die de tablet voor prijzen tussen de 230 en 250 euro aanbieden. Kijkend naar die prijzen is een 16GB-versie sowieso niet de meest aantrekkelijke optie.

De Google Nexus 7 (2013) is inmiddels alweer een half jaar te koop in Nederland. De tablet beschikt over een 7-inch display met Full HD-resolutie, draait op een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor en is voorzien van 2GB aan werkgeheugen. Ook draait de tablet op het recente Android 4.4 KitKat.

De verwachting is dat Google nieuwe Nexus-tablets en -smartphones voortaan ook direct via de Play Store in Nederland zal verkopen. Het voordeel is dat je dan direct na de lancering bestellingen voor de nieuwste apparaten kunt plaatsen.

Over de opvolger van de Nexus 7 is nog maar weinig bekend, al gaan er al een tijdje geruchten over een Nexus 8. Afgelopen wee verscheen het bericht dat Google komende zomer met een 8.9-inch Nexus-tablet komt. 

Lees ook onze Google Nexus 7 (2013) review.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.