Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Nexus 8 krijgt 64bit Intel Moorefield-processor’

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2014, 11:26 CategorieAndroid

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe Google Nexus-tablet maar tot op heden is er niks officieel aangekondigd. De verwachting was dat we in januari een nieuwe Nexus 10 zouden zien maar ook op dit gebied bleef het stil. Deze week steken de geruchten over een nieuwe Nexus-tablet de kop weer op. Google zou namelijk dit jaar met een Nexus 8 komen.

Volgens de bronnen van Androidpit lanceert Google in juli van dit jaar tijdens het Google I/O evenement de nieuwe Nexus 8. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een 8-inch tablet, waarschijnlijk gemaakt door Asus. Er wordt echter ook gesproken over een samenwerking tussen Google en HTC. Het 8-inch formaat wint de laatste tijd aan populariteit, mede dankzij verschillende modellen van Samsung en Asus, waaronder de nieuwe Galaxy TabPRO 8.4.

Opvallend is dat Google volgens de nieuwe geruchten niet meer samenwerkt met Qualcomm. De Google Nexus 8 zou namelijk uitgerust worden met de volgende generatie 64bit Atom Z35xx-processor, met de codenaam ‘Moorefield’. Deze chip beschikt over een kloksnelheid van 2,33GHz en wordt vergezeld door een PowerVR G6430 grafische processor. Een opvallende stap maar niet onlogisch. Intel heeft immers al diverse malen laten weten marktaandeel in de tabletmarkt te willen veroveren en biedt fabrikanten van tablets flinke kortingen aan om chips in tablets te integreren. De chipfabrikant verwacht dit jaar verschillende nieuwe Android tablets met Intel-chip op de markt. 

De verwachting is dat Google tijdens het evenement in juli niet alleen een nieuwe tablet maar ook een nieuwe versie van Android presenteert. Onder welke naam deze versie van Android uitgebracht wordt en welke verbeteringen Google doorvoert is nog niet bekend. Wel is het waarschijnlijk dat deze versie ondersteuning gaat bieden voor 64bit-chips. Dit moet zorgen voor meer rekenkracht en dus snellere verwerking van processen die veel van de processor vragen. 

Mogelijk is de nog onaangekondigde Nexus 8 één van de laatste Nexus-tablets van Google. In januari verscheen namelijk het gerucht dat Google vanaf volgend jaar geen Nexus-tablets meer zal lanceren en zich gaat focussen op ‘Play Edition’ varianten van reeds gelanceerde tablets. Zo lanceerde Google onlangs nog een Play Edition van de Xperia Z Ultra.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.