Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verkoopt Nexus-tablets en -smartphones via Nederlandse Play Store

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2014, 10:15 CategorieAndroid

In diverse landen, waaronder de VS, kun je al een tijdje de Nexus-tablets en -smartphones via de Google Play Store aanschaffen. Google maakt vandaag bekend dat deze mogelijkheid vanaf nu ook in Nederland beschikbaar is.

Sinds vandaag kun je in de Nederlandse Google Play Store terecht wanneer je de Google Nexus 7 (2013) of de Google Nexus 5 wilt kopen. Deze modellen worden direct door Google via de online winkel verkocht maar blijven ook nog steeds in de Nederlandse winkels liggen.

Later vandaag moeten beide toestellen in de Google Play Store verschijnen, de prijzen zijn dan ook nog niet bekend. Als we kijken naar de prijzen van de Google Nexus 7 (2013) in de Play Store van ons omringende landen dan is het waarschijnlijk dat de adviesprijs van 269 euro voor de 32GB-variant aangehouden wordt.

Dat Google de tablets en smartphones zelf gaat aanbieden betekent dus niet dat je per se goedkoper uit bent wanneer je een Nexus-toestel via de Play Store koopt. Momenteel wordt de Nexus 7 (2013) namelijk door verschillende winkels aangeboden voor prijzen die iets boven de 230 euro liggen.

Wel ben je met de Google Play Store verzekerd van snelle toegang tot nieuwe tablets en smartphones van Google. De kans is groot dat we bij de introductie van bijvoorbeeld de veelbesproken Google Nexus 8 direct een bestelling in de Nederlandse Play Store kunnen plaatsen. Direct na de introductie houden ook winkeliers de adviesprijzen aan of zitten zelfs net daarboven. Een aankoop via de Play Store biedt dan juist voordelen.

Lees ook onze review van de Google Nexus 7 (2013).

Update 19.50: Google geeft aan dat we mogelijk pas morgen in de Play Store terecht kunnen voor Nexus-apparaten. We houden het in de gaten.

 • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. tomas
  18 maart, 2014 om 19:39

  wat is de link van die google play store dan? want ik kan het niet vinden

  • Martijn Chel
   18 maart, 2014 om 19:42

   Is er helaas nog niet. Zie update in artikel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.