Hoofdontwerper Apple beschuldigt concurrentie van diefstal

17 maart 2014 1 Minuut 1 Reacties
Jony-Ive-Apple

Het geeft niet vaak interviews, maar als Jony Ive van zich laat horen dan is het meestal wel interessant. De hoofdontwerper van Apple haalt in een recente interview uit naar de concurrentie en beschuldigt ze van diefstal.

In een interview met de Sunday Times laat Ive weten dat veel producten die we vandaag de dag in de winkels vinden slecht gemaakt zijn. Er wordt volgens de ontwerper nauwelijks aandacht besteed aan het goed uitdenken en uitwerken van een product. Apple onderscheidt zich van de concurrentie door dit wel te doen, aldus Ive.

We’re surrounded by anonymous, poorly made objects. It’s tempting to think it’s because the people who use them don’t care — just like the people who make them. But what we’ve shown is that people do care. It’s not just about aesthetics. They care about things that are thoughtfully conceived and well made.

Het succes van Apple zit hem volgens Ive in het feit dat het bedrijf geeft om de producten die het op de markt brengt en dat deze producten goed gemaakt en zorgvuldig bedacht zijn. Het blijkt dat consumenten wel degelijk geven om een goed uitgewerkte producten, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua werking.

It’s theft. What’s copied isn’t just a design, it’s thousands and thousands of hours of struggle.

Echter, andere fabrikanten maken zich er makkelijk vanaf volgens Ive. Zonder namen van bedrijven te noemen geeft de ontwerper van Apple aan dat het pure diefstal is. Niet alleen het ontwerp van producten wordt volgens Ive gekopieerd, maar ook duizenden werkuren die in de ontwikkeling van een product gaan zitten. Ive verwijst hier natuurlijk indirect naar onder meer Samsung. Het bedrijf uit Cupertino en de Koreaanse fabrikant liggen al jaren met elkaar in de clinch over inbreuk op patenten.

Reacties (1)