Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP brengt goedkope 8-inch tablet naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2014, 10:27 CategorieAndroid

HP zet de laatste tijd vol in op tablets maar de modellen die de Amerikaanse fabrikant gepresenteerd heeft zijn nog steeds nauwelijks in Nederland te koop. Binnenkort moet er ook een budgettablet met een formaat van 8-inch naar Europa komen; de HP 8 1401.

HP heeft de afgelopen maanden diverse nieuwe tablets gepresenteerd, waaronder de 10.1-inch Slate 10 HD, de 8-inch Slate 8 Pro en de 7-inch Slate 7 Extreme. Deze tablets hadden allang in de Nederlandse winkels moeten liggen maar de enige modellen die we kunnen terugvinden zijn geïmporteerd uit het buitenland.

Mogelijk kunnen we binnenkort echter wel een goedkope 8-inch tablet van HP verwachten. In de VS heeft het bedrijf namelijk de HP 8 1401 aangekondigd. Deze tablet heeft een formaat van 7,85-inch, draait op Android 4.2 Jelly Bean en krijgt een prijskaartje van 159 euro.

De tablet is voorzien van weinig indrukwekkende specificaties, waaronder een 1.024 bij 768 pixels resolutie, een Allwinner A31 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

HP-8-1401

Ook is de tablet uitgerust met een microUSB-poort voor koppeling met een pc, WiFi 802.11b/g/n met ondersteuning voor Miracast, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde en een 3.800mAh accu die 7 uur aan werk- of speelplezier moet bieden.

In de VS wordt de HP 8 1401 gelanceerd voor een prijs van 169 dollar en in enkele Europese winkels wordt de tablet reeds aangeboden voor een prijs van 159 euro. Of de tablet daadwerkelijk ook in de Nederlandse winkels komt te liggen is nog niet bekend.

HP heeft ook al laten weten later dit jaar de nieuwe Slate6 en Slate7 VoiceTab tablets naar Nederland te brengen. Deze modellen hebben een formaat van respectievelijk 6-inch en 7-inch, en beschikken over een gsm-module voor het voeren van telefoongesprekken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.