Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP brengt goedkope 7-inch Android tablets naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2014, 11:43 CategorieAndroid

HP laat zien niet bij de pakken neer te zitten en marktaandeel in de tabletmarkt te willen veroveren. De Amerikaanse fabrikant heeft de afgelopen maanden heel wat nieuwe tablets gepresenteerd en voegt deze week wederom twee nieuwe Android tablets aan het assortiment toe. In Europa komt HP met de HP 7 Plus en HP 7.1.

De tablets die HP in de afgelopen maanden gelanceerd heeft zijn niet meer op één hand te tellen. Zo introduceerde het bedrijf de HP 8 1401 als 8-inch budgettablet, werden de Slate 8 Pro en Slate 10 HD met interessante specificaties gepresenteerd en werden de Slate6 en Slate7 VoiceTab tablets waarmee ook gebeld kan worden gelanceerd. Ook zagen we onder meer de ProPad 600 en ElitePad 1000 G2 tablets met Windows 8 voorbij komen.

HP heeft hiermee blijkbaar nog niet voldoende tablets in het assortiment want in Duitsland en Frankrijk zijn deze week twee nieuwe 7-inch tablets aangekondigd; de HP 7 Plus 1301 en HP 7.1. Deze tablets komen qua specificaties grotendeels overeen, met onder meer een 7-inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een AllWinner A31S quadcore-processor met een kloksnelheid van 1GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen.

HP-7-Plus

Ook zijn de tablets voorzien van een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden en Androd 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Opvallend is dat de batterijduur van deze tablets hoger dan gemiddeld ligt. Volgens HP moeten de modellen zo’n 12 uur meegaan op een volle lading. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is dat de 7 Plus uitgerust is met een ips-paneel dat een hogere helderheid en wijdere kijkhoek biedt, terwijl de 7.1 het moet doen met een standaard TN-panaal. 

De verwachting is dat de HP 7 Plus vanaf april in de Europese winkels ligt voor een prijs van ongeveer 119 euro. De HP 7.1 moet zo’n 20 euro minder gaan kosten. Echter, de kans is klein dat we deze modellen op korte termijn in Nederland gaan zien. Het merendeel van de Android tablets die HP in de afgelopen maanden heeft aangekondigd is namelijk nog steeds niet in Nederland verschenen. In onder meer Duitsland en Italië kunnen consumenten al langere tijd voor onder meer de Slate 7 HD en Slate 10 HD naar winkel.

Er zijn een aantal winkels in Nederland die de tablets aanbieden maar hier gaat het om geïmporteerde modellen. We hebben HP Nederland gevraagd waarom het bedrijf Nederland zo goed als links laat liggen maar nog geen reactie ontvangen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.