Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel zet in op tablets voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2014, 10:27 CategorieHardware

Intel wil in 2014 een groot deel van de tabletmarkt veroveren, onder meer door een groot aantal tablets voor het onderwijs te verkopen. De chipfabrikant heeft bestellingen voor 16 miljoen tablets geplaatst bij grote fabrikanten.

Volgens Digitimes heeft Intel een order voor 10 miljoen op het onderwijs gerichte tablets geplaatst bij Foxconn, en een order voor zes miljoen stuks bij Elitegroup Computer Systems. De chipfabrikant verwacht dit jaar veel overheden en onderwijsinstellingen van tablets te kunnen voorzien. Onder meer Turkije en China hebben bestellingen voor de tablets van Intel geplaatst.

Over heel 2014 verwacht Intel 60 miljoen mobiele processors voor tables te verschepen, een flinke verbetering ten opzichte van de 10 miljoen chips die in 2013 verscheept werden. Intel doet er alles aan om fabrikanten van tablets te overtuigen een Intel-chip te gebruiken en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Niet alleen zien we steeds meer Windows 8 tablets met Intel Atom-chip verschijnen, ook Android tablets worden vaker met een Intel-chip uitgerust. 

Intels nieuwste Bay Trail-chip biedt ondersteuning voor Android en de verwachting is dat we op korte termijn Android tablets van de grotere fabrikanten gaan zien die met deze chip uitgerust zijn. Begin maart toonde ECS één van de eerste Android tablets met Bay Trail-processor. Daarnaast gaf Intel begin dit jaar aan in te zetten op Dual OS tablets en laptops, uitgerust met zowel Android als Windows 8. Echter, lijken Google en Microsoft hier nu een stokje voor te steken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.