Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 7 inmiddels te vinden op 85 procent van de iPhones en iPads

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2014, 10:10 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft vandaag de cijfers over de distributie van het iOS 7-besturingssysteem bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het overgrote deel van de iPhone- en iPad-bezitters inmiddels gebruik maakt van de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem.

iOS 7 werd zes maanden geleden door Apple gelanceerd en inmiddels beschikt 85 procent van alle iPads en iPhones over deze versie van het besturingssysteem. 12 procent van de apparaten draait nog op iOS 6 en maar 3 procent van de iPad- en iPhone-bezitters moet het doen met een oudere versie van het besturingssysteem.

Dat 85 procent van de iOS-gebruikers inmiddels beschikt over de meest recente versie lijkt veel, zeker als je het vergelijkt met de distributie van het Android besturingssysteem. Echter, is het eenvoudig te verklaren.  

Apple heeft volledige controle over de uitrol van nieuwe versies en heeft dus niet te maken van verschillende fabrikanten die wel of geen plannen, tijd en geld hebben om een update beschikbaar te stellen voor reeds gelanceerde apparaten. Bij Android is dit een groot issue, ook omdat fabrikanten vaak hun eigen software over Android heen leggen en dus eerst de eigen software moeten aanpassen voordat de update naar een recentere versie van Android uitgerold kan worden.

Daarnaast heeft Apple iOS 7 beschikbaar gesteld voor nagenoeg alle iPads en iPhones die tot op heden gelanceerd zijn. Zo kan ook de tweede generatie iPad en de iPhone 4 voorzien worden van de laatste iOS-versie. Veel Android tablets en smartphones blijven na een jaar of maximaal twee jaar steken op een Android-versie, tenzij de gebruiker zelf een Custom ROM installeert.

Apples mobiele besturingssysteem is inmiddels alweer geüpdatet naar iOS 7.1. Deze relatief kleine update brengt onder meer ondersteuning voor het nieuwe CarPlay en verbeteringen voor de persoonlijke assistent Siri. 

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.