Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad 4 vervangt iPad 2 en is voor 379 euro te koop in de Apple Store

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2014, 11:13 CategorieApple

Apple heeft vandaag een update doorgevoerd in de Apple Store waarmee er een einde komt aan de verkoop van de iPad 2. De tweede generatie iPad wordt vervangen door de iPad 4, welke voor een prijs van 379 euro verkocht wordt.

De iPad 2 wordt alweer 2,5 jaar verkocht door Apple maar is nu toch echt uitgefaseerd. De tablet werd onlangs nog voorzien van iOS 7 maar kon qua specificaties de concurrentie niet meer bijbenen. Om deze reden herintroduceert Apple de vierde generatie iPad, ook wel de ‘iPad Retina’ genoemd.

Apple iPad 4

De vierde generatie iPad werd afgelopen jaar uit de Apple Store gehaald na de introductie van de nieuwe iPad Air. Nu de iPad 2 komt te vervallen verschijnt de iPad 4 weer en het goede nieuws is dat Apple de prijs onveranderd laat. Dit betekent dat de iPad Retina voor een prijs van 379 euro aangeschaft kan worden.

Voor 379 euro krijg je de WiFi-only versie met 16GB aan opslaggeheugen. De 4G-versie met 16GB aan opslaggeheugen kost 499 euro. Beide modellen beschikken over een hoge resolutie retina-display, een Apple A6X-processor, Bluetooth, twee camera’s en iOS 7 als besturingssysteem. Ten opzichte van de iPad 2 betekent dit een hogere resolutie en betere prestaties, voor dezelfde prijs.

iPad Air

De iPad Air blijft ook nog steeds verkrijgbaar in de Apple Store. Deze versie is te koop voor een prijs vanaf 479 euro. Hiervoor krijg je onder meer een slankere behuizing en krachtigere prestaties. Ook draait dit model op het eind vorig jaar gelanceerde iOS 7 besturingssysteem.

Vergelijkingen en reviews

Wil je een overzicht van alle verschillen? Bekijk dan ons artikel met alle verschillen tussen de iPad 2, iPad 4 en iPad Air. Daarnaast kun je terecht in onze iPad 4 review en iPad Air review voor onze uitgebreide ervaringen met beide modellen.

 • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Reacties

 1. Jan Bos
  19 maart, 2014 om 10:17

  Het probleem met die apparaten is, dat je een oude vervangt door iets wat binnen 2 jaar ook weer aan vervanging toe is. En zo door. (geen probleem als je graag van je geld af wilt)

  Misschien is het beter om jezelf af te vragen of je al die nieuwe snufjes wel nodig hebt.
  Kloppen op het glas om te unlocken ? leuk, maar echt nodig ?
  Vingerscanner ?, zelfde verhaal.
  Ik heb nog steeds mijn Note 1. Soms kijk ik wel naar nieuwere apparaten, maar tot nu toe kan ik nog steeds met mijn Note wat ik met die nieuwere apparaten ook zou doen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.