Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad als tweede scherm van je computer gebruiken: hoe werkt het?

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2014, 11:51 CategorieTablet Tips

Je kunt je iPad echt op ontzettend veel manieren gebruiken. De slogan van Apple is niet voor niets een tijdje ‘There’s an app for that’ geweest, doelend op het onvoorstelbare aantal apps dat beschikbaar is. Een handige manier om je iPad te gebruiken is als tweede scherm van je computer.

iPad als tweede scherm gebruiken

Veel mensen gebruiken een extra monitor als ze complexe taken op hun computer moeten uitvoeren, maar je kunt ook je iPad als tweede scherm gebruiken. Daardoor zijn verschillende apps beschikbaar.

Alle genoemde apps werken hetzelfde, je moet namelijk de app downloaden op je iPad en een (gratis) app installeren op je computer. Vervolgens kun je verbinding maken via je computer met je iPad. Zorg er wel voor dat beide apparaten met hetzelfde WiFi-netwerk verbonden zijn.

De connectie tussen je computer en iPad is dan ook draadloos. Er is weinig vertraging, maar een film kijken gaat niet lukken omdat de vertraging daarvoor te groot is. Je kunt je iPad echter prima als tweede scherm gebruiken met bijvoorbeeld Twitter, je Mail-programma of met Spotify open.

DisplayPad

DisplayPad is de goedkoopste apps van de drie in dit artikel. De app kost slechts €2.69 en het programma voor op je computer (alleen Mac) is gratis te downloaden. De huidige versie van DisplayPad krijgt echter maar een ster van gebruikers, omdat in deze versie een bug zit waardoor hij het niet doet. Daarvoor werkte hij prima en kreeg de app meer sterren. Het wachten is dus op de developer tot deze goedkope optie weer werkt.

 • DisplayPad

Air-Display

iDisplay

iDisplay is iets duurder dan DisplayPad, maar werkt in tegenstelling tot DisplayPad niet alleen met Mac maar ook met Windows-computers. Deze programma’s zijn gratis te downloaden via de website van de ontwikkelaar. iDisplay biedt meerdere opties. Zo kun je je iPad gebruiken als tweede scherm, maar je kunt ook het scherm van je computer spiegelen waardoor je dus bijvoorbeeld tijdens een vergadering toch nog je computer kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om een programma aan de app toe te wijzen zodat deze continu weergegeven wordt.

 • iDisplay

Air Display 2

De duurste optie is Air Display 2, en kost €8.99. De app krijgt echter ook de hoogste reviewscore in de App Store. Air Display 2 is de opvolger van Air Display, dus de makers hebben veel ervaring met het maken van dit soort apps. Net als iDisplay werkt Air Display 2 met zowel Windows als Mac en zijn er uitgebreide opties beschikbaar, die nog verder gaan dat de opties van iDisplay. Zo kun je tot wel 4 iPad’s tegelijkertijd gebruiken. Een ander voordeel is dat het een universele app is en je dus ook van je iPhone een tweede scherm kan maken.

 • Air Display 2

Meer tips

Wil je meer handige tips en adviezen voor het kopen van of het gebruik van een iPad? Neem dan ons tips en adviezen archief door. Hier vind je ook specifieke tips voor de iPad

 • Delen:

Reacties

 1. Herman Moons
  03 april, 2015 om 22:38

  vraag: kan ik mijn laptop als copy-scherm van de iPad gebruiken?
  Ik wil nl. de camera van de iPad gebruiken als webcam.
  Voor het geven van presentaties wil ik de camera gebruiken van de ipad.
  Via de laptop aangesloten op een beamer wordt het beeld zichtbaar gemaakt.

  mvg HM

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.