Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lancering Samsung Galaxy TabPRO tablets met amoled-display nabij

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2014, 16:11 CategorieAndroid

Samsung lijkt in 2014 wederom vol in te zetten op tablets. De Koreaanse fabrikant heeft onlangs onder meer de Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO tablets gelanceerd, komt binnenkort met de Galaxy Tab 4 tablets en lijkt ook op korte termijn tablets met een amoled-display te lanceren.

Samsung lanceerde in 2011 de eerste tablet met amoled-display in de vorm van de Galaxy Tab 7.7. Dit model heeft de verwachtingen echter nooit waar kunnen maken, mede door een te hoge prijs. Dit jaar probeert Samsung het naar alle waarschijnlijkheid opnieuw, met meerdere amoled-tablets.

We hebben inmiddels al zoveel geruchten, benchmarkresultaten en lekken voorbij zien komen dat het zo goed als zeker is dat Samsung amoled-tablets in ontwikkeling heeft. De vraag is echter alleen nog wanneer we de tablets kunnen verwachten en wat ervoor betaald moet worden.

Vandaag is mogelijk het 10.5-inch model, dat vorige week opdook in benchmarkresultaten, gespot in documenten van de FCC. Er wordt net als in eerdere berichten gesproken over modelnummer SM-T805. Een verschijning bij de FCC houdt vaak in dat een lancering nabij is.

Kijkend naar eerdere geruchten en benchmarks komt Samsung met een 8.4-inch en een 10.5-inch amoled-tablet. De Hongaarse tak van Samsung bevestigde een amoled-versie van de Galaxy TabPRO 8.4 vorige week ‘per ongeluk’ op Facebook.

Waarschijnlijk komen deze modellen qua specificaties grotendeels overeen met de reeds gelanceerde Galaxy TabPRO tablets en beschikken ze dus over een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie. Onder de motorkap zien we naar alle waarschijnlijkheid een Samsung Exynos 5 Octacore-processor terug, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. De tablets draaien op Android 4.4 KitKat met daar overheen de TouchWiz interface van de Koreaanse fabrikant.

Vooralsnog is het afwachten wanneer Samsung meer details bekendmaakt over de amoled-tablets, en überhaupt bevestigt dat ze bestaan. Wel heeft Samsung reeds het bestaan van de nog onaangekondigde Galaxy Tab 4 tablets bevestigd.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 8.4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.