Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LastPass voor Android onthoudt wachtwoorden voor apps en websites

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2014, 10:46 CategorieAndroid

Wanneer je je Android tablet intensief gebruikt dan heb je waarschijnlijk veel apps en bezoek je veel websites die om een wachtwoord vragen. LastPass voor Android is één van de beste oplossingen voor het beheren van al je wachtwoorden en het eenvoudig inloggen op meerdere apparaten.

LastPass is al geruime tijd een bekende applicatie voor het beheren van wachtwoorden en gebruikersnamen maar is sinds deze week een stuk aantrekkelijker geworden. Wanneer je de nieuwste versie van de app op je tablet of smartphone installeert kun je de inloggegevens in Google Chrome en andere Android-apps automatisch laten invullen. 

Om van LastPass gebruik te maken stel je één hoofdwachtwoord in dat gebruikt wordt om al je andere wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch in te vullen op websites en binnen apps. De inloggegevens worden versleuteld lokaal of in de cloud opgeslagen. Wanneer ze in de cloud worden opgeslagen is LastPass ook te gebruiken op andere platformen en kun je dus snel op zowel je tablet als smartphone inloggen in apps en op websites.

Wanneer je in wilt loggen in een app of op een website wordt je middels een pop-up automatisch gevraagd of LastPass de gegevens in mag vullen voor je. Wanneer je meerdere accounts op een website of binnen een app hebt krijg je automatisch de keuze voorgeschoteld. Overigens werkt LastPass niet alleen met Chrome, ook Firefox en Dolphin HD worden ondersteund.

LastPass werkt alleen met tablets en smartphones die draaien op Android 4.1 Jelly Bean of hoger, en als je de opties voor Chrome wilt gebruiken moet je apparaat op minimaal Android 4.3 Jelly Bean draaien. De Android-app is gratis te downloaden maar na een korte testperiode moet een abonnement van 12 dollar per jaar afgesloten worden. Wanneer je LastPass alleen voor de desktop gebruikt is het gratis.

  • LastPass
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.