Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Medion lanceert 15.6-inch Akoya S6214T tablet hybride met stylus

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2014, 10:19 CategorieWindows

Zo nu en dan zien we in Nederland interessante tablets, hybriden en convertibles van Medion voorbij komen, waaronder de onlangs gelanceerde Akoya P2211T. Deze week lanceert het bedrijf in Duitsland wederom een nieuwe hybride laptop, deze keer met een formaat van 15.6-inch, een dock-mechanisme en een stylus.

De nieuwe Medion Akoya S6214T is een zogenaamde hybride laptop. Het display, met een formaat van 15.6-inch, kan losgekoppeld worden van het keyboard dock en als tablet worden gebruikt. Het mechanisme waarmee de tablet aan het dock gekoppeld wordt kan echter ook losgekoppeld worden en als standaard voor de tablet dienen.

De Akoya S6214T is met een formaat van 15.6-inch één van de grotere tablets die we tot op heden voorbij hebben zien komen. Het display heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en biedt ondersteuning voor gebruik met een stylus. Het is echter niet duidelijk of het gaat om een active digitizer of een capacitieve stylus.

Verder beschikt deze hybride laptop over een Intel Pentium N3520 quadcore Bay Trail-processor, 4GB aan werkgeheugen, een 500GB harddisk in het toetsenbord en 64GB aan SSD opslaggeheugen in de tablet zelf. Het besturingssysteem is Windows 8.1 en het toetsenbord dock kan ook middels Bluetooth met de tablet verbonden worden.

De Medion Akoya S6214T moet vanaf begin april in de Duitse Aldi supermarkten verschijnen. De prijs is helaas nog niet bekendgemaakt. Of deze laptop hybride ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  23 november, 2014 om 22:41

  Ik heb me een Medion Akoya S6214T aangeschaft vanwege de betaalbaarheid. Hij ziet er erg fraai uit maar ik heb intussen al spijt van de aankoop. Het scherm en het toetsenbord van elkaar scheiden vraagt heel wat handigheid. Terug in elkaar steken nog veel meer. Bovendien gaat die leuke scharnier, waarmee het scherm onafhankelijk kan worden rechtgezet of schuin neergelegd, verschrikkelijk stroef.
  Het aanraakscherm werkt zeer onnauwkeurig, zowel met de vinger als met het bijgeleverde stiftje. Het touchpad werkt ronduit slecht, vooral het klikken. Ik gebruik hem nu als gewone laptop met een aangesloten muis.
  Wanneer de computer wordt gebruikt voor het versturen en ontvangen van email, of wat te surfen op het web, dan is hij best geschikt. Om er op te werken (zoals photoshop) of een film op te bekijken is hij veel te lui en te langzaam. Het vraagt wat veel van je geduld en videobeelden hebben regelmatig stilstaande beelden.
  Ik vind deze aankoop ten zeerste te ontraden. Je kan beter wat meer betalen voor een core i3 of i5 processor.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.