Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meerderheid Nederlandse huishoudens beschikt over een tablet

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2014, 14:06 CategorieOnderzoek

Voor het eerst sinds de introductie van de tablet heeft een meerderheid van de Nederlandse huishoudens er een tot zijn beschikking. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat inmiddels 51 procent van de Nederlandse huishoudens een tablet heeft.

Uit het laatste onderzoek van Telecompaper, dat dateert van zes maanden terug, bleek dat 42 procent van de huishoudens een tablet heeft. In de laatste zes maanden is dit dus toegenomen met 9 procentpunt. In het vierde kwartaal van 2013 was bij 3,8 miljoen Nederlandse huishoudens een tablet aanwezig. De resultaten zijn gebaseerd op een onderzoek onder 6600 Nederlanders in de leeftijd van 12 tot en met 80 jaar. 

Dit betekent echter niet dat de groei af zal nemen want uit het onderzoek blijkt ook dat 19 procent van de mensen zonder tablet overweegt om er binnen de komende zes maanden een aan te schaffen. Zes maanden geleden gaven net zoveel mensen aan een tablet te kopen en de helft hiervoor zou inmiddels de daad bij het woord gevoegd hebben.

Telecompaper heeft ook onderzoek gedaan naar het gebruik van de tablet in Nederland. Zo wordt een tablet gemiddeld 9,5 uur per week gebruikt, met name voor het surfen op het internet. De vrouwelijke gebruikers zouden met name spelletjes spelen en hun social media bijhouden. De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse tabletbezitter is 42 jaar, wat toont dat de tablet inmiddels voor nagenoeg elke leeftijd een ideaal apparaat is.

Interessant is ook de verdeling van de markt, kijkend naar de fabrikanten. Apple had in het vierde kwartaal van 2013 nog steeds het grootste deel van de markt in handen maar Samsung wint aan terrein. De Koreaanse fabrikant biedt tablets voor nagenoeg elk budget aan en volgens Telecompaper kiezen mensen voor Samsung tablets vanwege de prijs en het imago. Voor Apple wordt vooral gekozen vanwege het imago.

Eerder deze maand publiceerde IDC een onderzoek waaruit blijkt dat de groei van de tabletmarkt dit jaar zal afnemen. Volgens de analisten beschikken inmiddels veel mensen over hun eerste tablet en doen ze hier een paar jaar mee voordat ze een nieuwe aanschaffen. Ook zouden fabrikanten minder modellen op de markt brengen en dalen de prijzen van tablets minder hard.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.