Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft brengt Xbox Live naar Android tablets en iPad’

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2014, 11:54 CategorieApplicaties

Volgens nieuwe geruchten zou Microsoft het Xbox Live-platform, dat momenteel alleen beschikbaar is op de Xbox en Windows-apparaten, naar Android tablets en smartphones en Apples iPad en iPhone willen brengen.

Microsofts Xbox Live is een platform voor Xbox-gamers waarmee online multiplayer games gespeeld kunnen worden, Achievements bijgehouden worden en ranglijsten bekeken kunnen worden. Volgens The Verge heeft Microsoft plannen om deze dienst binnenkort ook op Android-apparaten en iOS-apparaten beschikbaar te stellen. 

Het bedrijf uit Redmond wil een open platform van Xbox Live maken en ontwikkelaars van mobiele games toegang bieden tot de dienst. Ontwikkelaars kunnen dan Xbox Live in hun games integreren en spelers met elkaar laten communiceren, ranglijsten tonen en achievements beschikbaar stellen. Volgens The Verge wordt het gerucht bevestigd door een recente vacature van Microsoft. Hierin werd een ontwikkelaar die op meerdere platformen kan werken gezocht.

Wanneer Xbox Live voor iOS en Android verschijnt is nog niet duidelijk. Overigens is in de Google Play Store al een Xbox Live-applicatie te vinden. Deze app gaat onder de naam My Xbox Live en biedt gebruikers de mogelijkheid hun profiel te beheren. Er is echter geen toegang tot de diensten van het platform. Android en iOS hebben wel reeds eigen gaming-platformen. Apple werkt met Game Center en Google introduceerde vorig jaar Play Games.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.