Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft komt met Wireless Display Adapter voor Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2014, 10:26 CategorieAccessoires

Hoewel de Surface 2 tablets van Microsoft ondersteuning bieden voor het streamen van video- en audiomateriaal middels Miracast is deze functie alleen geschikt voor tv’s die ook ondersteuning voor Miracast bieden. Om ook gebruikers met een tv zonder deze ondersteuning de mogelijkheid te bieden om draadloos materiaal weer te geven vanaf een Surface tablet komt Microsoft met een speciale adapter.

Bij de Amerikaanse FCC is deze week informatie opgedoken over de nog onaangekondigde Surface Wireless Display Adapter. Dit is een HDMI-dongle die op de tv aangesloten kan worden en draadloos communiceert met de nieuwste tablets van Microsoft. De dongle ondersteunt dual-band WiFi 802.11 a/b/g/n en zou volgens Engadget ergens in de zomer op de markt moeten verschijnen. 

Microsofts Surface 2 tablets zijn inmiddels al een aantal maanden in Nederland te koop en eerder deze week liet Microsoft weten dat de vraag momenteel het aanbod overstijgt. De Surface 2 is voorzien van Windows 8.1 RT-software, een 10.6-inch Full HD-display en een Nvidia Tegra 4-processor. De Surface Pro 2 beschikt over een Intel Haswell-processor, komt ook met een 10.6-inch Full HD-display, en draait op Windows 8.1-software.

Lees ook onze Surface 2 review en Surface Pro 2 review.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.