Microsoft komt ook met Office voor Android tablets

28 maart 2014 1 Minuut 3 Reacties
Microsoft-Office

Android tablet-bezitters zijn nog aangewezen op de Office Web Apps of alternatieve apps maar daar komt waarschijnlijk dit jaar nog verandering in.

Microsofts Office-pakket is al een tijdje beschikbaar voor de iPhone en voor Android smartphones. Sinds gisteren is zijn er apps van Word, Excel en PowerPoint voor de iPad gelanceerd maar om documenten en presentaties te kunnen bewerken op een iPad is een abonnement op Office 365 vereist. Voor bezitters van een iPhone en Android smartphone is het goede nieuws dat deze voorwaarde sinds gisteren verwijderd is. Smartphone-bezitters kunnen dus zonder abonnement aan de slag met Office.

Voor bezitters van een Android tablet zijn er nog geen native Android-apps van Word, Excel en PowerPoint. Daar komt echter snel verandering in als we Microsoft mogen geloven. Een topman heeft namelijk vandaag tegenover Geekwire bevestigd dat er gewerkt wordt aan Office voor Android tablets. Het is echter niet duidelijk wanneer we de apps precies in de Google Play Store kunnen verwachten.

De functionaliteit van de apps voor Android tablets zal overeenkomen met de iPad-versies. Met deze apps kunnen nagenoeg alle functies die ook in de desktopversie van Word, Excel en PowerPoint te vinden zijn gebruikt worden. De apps zijn compleet geoptimaliseerd voor touch en voor het bewerken van documenten en presentaties zal een abonnement op Office 365 vereist zijn. Een abonnement kan afgesloten worden voor 99 euro per jaar of 10 euro per maand. Het bekijken van documenten en presentaties kan ook zonder abonnement.

Reacties (3)