Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft komt ook met Office voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2014, 9:54 CategorieAndroid

Sinds gisteren kunnen bezitters van een iPad de Microsoft Office-apps gebruiken voor het bewerken van documenten en presentaties. Android tablet-bezitters zijn nog aangewezen op de Office Web Apps of alternatieve apps maar daar komt waarschijnlijk dit jaar nog verandering in.

Microsofts Office-pakket is al een tijdje beschikbaar voor de iPhone en voor Android smartphones. Sinds gisteren is zijn er apps van Word, Excel en PowerPoint voor de iPad gelanceerd maar om documenten en presentaties te kunnen bewerken op een iPad is een abonnement op Office 365 vereist. Voor bezitters van een iPhone en Android smartphone is het goede nieuws dat deze voorwaarde sinds gisteren verwijderd is. Smartphone-bezitters kunnen dus zonder abonnement aan de slag met Office.

Voor bezitters van een Android tablet zijn er nog geen native Android-apps van Word, Excel en PowerPoint. Daar komt echter snel verandering in als we Microsoft mogen geloven. Een topman heeft namelijk vandaag tegenover Geekwire bevestigd dat er gewerkt wordt aan Office voor Android tablets. Het is echter niet duidelijk wanneer we de apps precies in de Google Play Store kunnen verwachten.

De functionaliteit van de apps voor Android tablets zal overeenkomen met de iPad-versies. Met deze apps kunnen nagenoeg alle functies die ook in de desktopversie van Word, Excel en PowerPoint te vinden zijn gebruikt worden. De apps zijn compleet geoptimaliseerd voor touch en voor het bewerken van documenten en presentaties zal een abonnement op Office 365 vereist zijn. Een abonnement kan afgesloten worden voor 99 euro per jaar of 10 euro per maand. Het bekijken van documenten en presentaties kan ook zonder abonnement.

 • Delen:

Reacties

 1. AOV van Oorsprong
  22 mei, 2014 om 8:48

  Wij zouden samen 1 klein pakket kunnen en willen betalen maar niet maandelijks. We hebben alle pakketten al een paar maal aangeschaft en nu houdt het een keer op.
  Wij moeten iets ook tegenwoordig afwegen en dan gaat dat niet lukken.

 2. piet
  15 juni, 2014 om 19:01

  Ik heb office 365 op mijn laptop. Microsoft zegt dat er ook een tablet versie is. Ik kocht deze week een Android tablet en wat blijkt nu, dat er nog geen office 365 versie voor Android bestaat. Had ik dat geweten!

  • mm
   26 juli, 2014 om 2:45

   hier hetzelfde. Koop de hogeschool studenten versie voor smartfoon laptops en tablets zodat je makkelijk overal in en met wordt kan werken en delen. Maar ik heb ook een androit versie tables en geen window versie. Dit kan er net op en de gekochte office pakket 365 dus ook niet. Nou kan ik mijn dure 500euro tablet opzij leggen en snel even een ander pff dure tablet kopen. Zal toch mijn eindopdrachten moeten maken op reis. Handig not

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.