Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Office met Word, Excel en PowerPoint voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2014, 18:53 CategorieApplicaties

Na lang wachten heeft Microsoft vandaag Office voor de iPad gelanceerd. Voor de iPhone was er al een app beschikbaar maar nu kunnen ook bezitters van een iPad op groot scherm documenten en presentaties bekijken en bewerken.

Office voor de iPad is zoals verwacht verbonden aan Office 365. Gebruikers van de applicaties kunnen met een abonnement op deze dienst van alle functies gebruikmaken, en dus ook documenten bewerken. Wanneer er geen abonnement op Office 365 afgesloten wordt is het alleen mogelijk documenten te bekijken. Een abonnement op Office 365 voor Thuisgebruik Premium kost 99 euro per jaar of 10 euro per maand. Met dit abonnement kun je Office installeren en gebruiken op vijf desktopcomputers en vijf mobiele apparaten. Ook krijg je 20GB aan opslaggeheugen in de cloud.

Qua uiterlijk houdt Microsoft vast aan het uiterlijk van Office op andere platformen, al geeft het bedrijf uit Redmond wel aan de apps compleet nieuw ontwikkeld te hebben. Microsoft wil één en dezelfde ervaring op alle platformen bieden zodat een Word-document dat je op je Windows-apparaat bekijkt er hetzelfde uitziet op je iPad. De kenmerkende blauwe kleur zien we dus ook in de iPad-app terug, net als de werkbalk met alle opties voor het bewerken van documenten en presentaties. De interface is compleet geoptimaliseerd voor touch. De iPad-versie van Office biedt, dankzij het grotere formaat, meer opties dan de iPhone-versie.

Het is mogelijk Office voor de iPad zowel offline als online te gebruiken. Wanneer je een internetverbinding hebt worden documenten uit de cloud gehaald en met de cloud gesynchroniseerd. Wanneer je tijdelijk geen internetverbinding hebt kun je de documenten alsnog bekijken en bewerken omdat ze ook lokaal opgeslagen worden. De documenten in de cloud worden bijgewerkt zodra je weer verbindt met het internet. Het is dus, net als voor alle Office 365-gebruikers, mogelijk om met meerdere mensen aan documenten te werken.

Office voor de iPad bestaat uit Word voor het bewerken van documenten, PowerPoint voor het bewerken van presentaties en Excel voor het bewerken van spreadsheets. De applicaties zijn vanaf nu gratis te downloaden; Word, Excel en PowerPoint.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.