Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft kan niet aan vraag naar Surface 2 tablet voldoen

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2014, 15:47 CategorieMicrosoft

Over Microsofts tweede generatie Surface tablets horen we de laatste tijd vrij weinig meer maar het lijkt erop dat Microsoft momenteel niet aan de vraag naar de tablets kan voldoen. De Surface 2 is in de Benelux slecht leverbaar.

In de herfst van 2013 bracht Microsoft twee nieuwe Surface tablets op de markt; de Surface Pro 2 met de volledige versie van Windows 8.1 en een Intel-processor, en de Surface 2 met Windows 8.1 RT en een Nvidia Tegra 4-processor. De Surface 2 is de goedkoopste van de twee, met een adviesprijs van 439 euro voor de 32GB-versie.

De Surface 2 blijkt ook gewild te zijn want al sinds lancering van de tablet is de voorraad in Nederland minimaal. Zo nu en dan hebben wat winkels een kleine voorraad maar Microsoft lijkt niet aan de vraag te kunnen voldoen. Dit wordt vandaag ook bevestigd door navraag van Tweakers. Microsoft geeft tegenover de website aan dat er mondjesmaat nieuwe modellen naar Nederland komen maar dat het aanbod de vraag momenteel overstijgt.

Er wordt voortdurend geleverd, maar deze aanvoer is beperkt. Wat binnenkomt wordt verdeeld over onze commerciële en consumentenkanalen. Op dit moment overstijgt de vraag het aanbod.

Of dit ook daadwerkelijk betekent dat de Surface 2 enorm populair is kan niet gezegd worden. Microsoft houdt mogelijk de voorraad van de tablet beperkt om zich niet twee keer aan dezelfde steen te stoten. Het bedrijf had namelijk hoge verwachten van de eerste generatie Surface maar het bleek al snel dat Microsoft veel meer Surface tablets geproduceerd had dan dat er verkocht werden. Het gevolg hiervan is dat het bedrijf maar liefst 900 miljoen dollar op de tablet af moest schrijven. De eerste generatie Surface werd (en wordt nog steeds) voor bodemprijzen verkocht om de voorraad te doen slinken.

Overigens zijn ook de Surface Pro 2 tablets met 64GB en 256GB aan opslaggeheugen nauwelijks meer bij retailers in Nederland te vinden.

Lees ook onze Microsoft Surface 2 review en de Microsoft Surface Pro 2 review.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.