Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ook Microsoft ziet niks in Dual OS-apparaten met Android en Windows’

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2014, 11:05 CategorieAndroid

Het begint er steeds meer op te lijken dat we de komende tijd geen tablets, laptops en desktop pc’s gaan zien die draaien op zowel Android als Windows 8. Uit verschillende hoeken komen berichten dat zowel Google als Microsoft niet positief tegenover deze Dual OS-apparaten staan. 

Dual OS is het nieuwe concept van Intel dat eind vorig jaar al aangekondigd werd. De chipfabrikant heeft een manier gevonden om zowel Android als Windows 8 aan te kunnen sturen met de x86-chips van het bedrijf. Intel had hier hoge verwachtingen van en liet meerdere malen weten verschillende convertibles, hybrides en laptops met twee besturingssystemen te verwachten. 

Afgelopen januari liet Asus als eerste fabrikant een Dual OS-apparaat zien dat ook daadwerkelijk op de markt moest verschijnen; de Asus Transformer Book Duet. Samsung ging de Taiwanese fabrikant nog voor met de ATIV Q maar van dit apparaat hebben we na de presentatie helemaal niks meer vernomen. Hoewel Asus nog niet officieel bevestigd heeft dat ook de lancering van de Transformer Book Duet geschrapt is begint het daar wel sterk op te lijken.

Samsung-ATIV-Q-2

Eind februari verschenen er al geruchten dat Asus de plannen voor de lancering van de Transformer Book Duet geschrapt had. Google zou bij de Taiwanese fabrikant aangeklopt hebben en druk uitgeoefend hebben om het model niet op de markt te brengen. Waarom Google dit zou willen werd niet genoemd maar waarschijnlijk ziet het bedrijf het gebruik van Android-apps op een Windows-apparaat niet zitten. Het zou immers kunnen betekenen dat minder mensen kiezen voor stand-alone Android-toestellen.

Vandaag komt de Wall Street Journal met een vergelijkbaar bericht maar dan met de focus op Microsoft. Het bedrijf uit Redmond zou volgens de website ook niks zien in Dual OS-apparaten met zowel Android als Windows 8. De reden hiervoor zou zijn dat klanten die tot op heden trouw bleven aan Microsoft met een Dual OS-apparaat de smaak van Android mogelijk te pakken krijgen en daardoor mogelijk overstappen. Het is wellicht wat vergezocht maar de concurrentie in deze markt is hevig.

Asus-Transformer-Book-Duet-retina-2

Het bericht is ook opvallend omdat een aantal weken terug nog geruchten verschenen over plannen van Microsoft om Android-apps beschikbaar te stellen op Windows tablets. Hiermee zou Microsoft het probleem van het beperkte app-aanbod in de Windows Store deels kunnen oplossen, zonder hierdoor klanten kwijt te raken. Microsoft zelf heeft geen van deze berichten officieel bevestigd.

Overigens dook vorige week nog informatie op over twee kleinere modellen in de Asus Transformer Book Duet-serie. De Taiwanese fabrikant zou mogelijk een 11.6-inch en 10.1-inch hybride tablet naast de reeds gepresenteerde 13.3-inch versie lanceren. Over de exacte plannen van Asus bestaat echter nog veel onduidelijkheid. Tot op heden is een lanceerdatum dan ook niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.