Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Motorola komt in derde kwartaal met 6-inch phablet’

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2014, 10:06 CategorieAndroid

Sinds de lancering van de Xoom 2 tablets hebben we op het gebied van tablets niks meer van Motorola vernomen. Het bedrijf heeft in de tussentijd wel smartphones gelanceerd en komt mogelijk later dit jaar met een 6-inch phablet.

Gebruikers van Weibo, het Chinese Twitter, melden deze week dat Motorola aan een phablet met een formaat van 6-inch werkt. Het toestel moet in het derde kwartaal van 2014 gelanceerd worden maar qua specificaties is er nog nauwelijks iets bekend. Het toestel zou de naam Motorola XPlay dragen en draaien op Android-software.

Het is alweer even geleden dat Motorola overgenomen werd door Google voor een bedrag van 12 miljard dollar. De verwachting was dat Google tablets en phablets onder de vlag van Motorola zou lanceren maar daar is weinig van terecht gekomen. Het ging Google met name om de patenten van Motorola waarmee het Android besturingssysteem beschermd kan worden tegen aanvallen van concurrenten als Apple.

Onlangs werd bekend dat Google weer van Motorola afwilde en Lenovo stond als eerste in de rij om het bedrijf te kopen voor een bedrag van 3 miljard dollar. Het is niet duidelijk wat Lenovo precies met het bedrijf van plan is en of de merknaam Motorola behouden blijft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.